Nominerade till Scandinavian Design Awards 2023 - By RUM
Annons
Arkitektur, Design, Inredning, Trädgård

Nominerade till Scandinavian Design Awards 2023

Pressmeddelande

Annons

Nu presenteras de nominerade i det nyinstiftade priset Scandinavian Design Awards, vilka utsetts av en namnkunnig jury från arkitektur- och designbranscherna i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Utmärkelsen är ett initiativ för att hylla och uppmärksamma såväl etablerade aktörer som nykomlingar inom arkitektur, inredning och design i Skandinavien. Scandinavian Design Awards är ett samarbete mellan förlaget It Is Media och Stockholm Furniture Fair och prisutdelningen kommer att ske under Stockholm Design Week 2023, måndag den 6 februari.

Nominerade till Scandinavian Design Awards 2023 är:

Årets Arkitektur
– Land on Water av Mast (Danmark)
– The Plus av BIG för Vestre (Danmark)
– The Swan av Lendager (Danmark)

Årets Möbel
– 4PM av Chris Martin för Massproductions (Sverige)
– Detalji Bench av Jenni Roininen och Ritva Puotila för Nikari (Finland)
– Lapee (Danmark)

Årets Inredningsdetalj
– Forite Tiles, ett samarbete mellan Snøhetta, Studio Plastique
och Fornace Brioni (Norge)
– Portal glass sculpture av Sara Lundkvist för The Ode To (Sverige)
– Soft Serve Lamp av Crème Atelier (Sverige)

Annons

Årets Designer
– Folkform /Chandra Ahlsell och Anna Holmquist (Sverige)
– Jenni Roininen (Finland)
– Kustaa Saksi (Finland)

Årets Trädgårdsdesign
– Brendeland & Kristoffersen Arkitekter för Hage, i Brunnshög (Trondheim, Norge)
– Mariann Gundersen (Justøy, Norge)
– Masuplanning för HC Andersen House of Fairytales (Odense, Danmark)

Årets Hållbarhetspris
– Fiskarhedenvillan för projektet Villazero i samarbete med Mondo Arkitekter och Structor Dalarna (Sverige)
– Realdania By & Byg för deras arbete med renovering av historiska byggnader med speciell fokus på livscykelperspektivet (Danmark)
– Vestre för The Plus (Norge)

Årets Rising Star
– Antrei Hartikainen (Finland)
– Gustav Winsth (Sverige)
– Lise Vester (Danmark)

Annons

Årets Producent
– 
Kvadrat (Danmark)
– Massproductions (Sverige)
– Svenskt Tenn (Sverige)


Den 6 februari 2023 koras vinnarna på årets designfest Scandinavian Design Awards i Blå Hallen i Stadshuset i Stockholm. Biljettförsäljning med start i slutet av december kommer ge möjlighet till designintresserade att närvara under kvällen. Vinnarna visas också i en kurerad utställning på Stockholm Furniture Fair 2023.

Scandinavian Design Awards
Priset är ett samarbete mellan förlaget It Is Media och Stockholm Furniture Fair. Förlaget It Is Media har tidigare stått bakom utmärkelsen Swedish Design Awards by Rum, som tilldelats svenska formgivare och arkitekter i 10 år. Stockholm Furniture Fair har i sin tur stått bakom Editors Choice Awards. Nu initieras ett samarbete för att möjliggöra mer tyngd och substans till såväl priserna som pristagarna. Målet är att skapa ett stort gemensamt pris utifrån en stark plattform med internationell utblick. Tillsammans görs en kraftsamling för att stärka och sporra designbranschen och stötta både kreatörer och företag. Läs mer om Scandinavian Design Awards och juryn här.


It Is Media
Förlaget It Is Media har i tjugofyra år gett ut tidskriften Rum och producerar även ytterligare tre titlar: Nya Rum; magasinet som presenterar arkitektritade bostäder från hela världen, Rum Hemma; ett livsstils- och inredningsmagasin med personliga och inspirerande hemmamiljöer och Rum Ute; magasinet för den stilsäkra trädgårdsesteten. December 2020 lanserades Byrum.se som samlar innehåll från samtliga titlar samt webexklusivt material. It is media

Stockholm Furniture Fair
Stockholm Furniture Fair arrangeras av Stockholmsmässan och är världens ledande mötesplats för skandinavisk design. Ingen annanstans i världen hittar du så många skandinaviska designföretag samlade under ett och samma tak. Inför mässan 2023 presenteras en rad stora nyheter – däribland en ny grafisk identitet, en ny plattform för experimentell design och nya mässkoncept. Dessutom är det första gången i mässans historia som utmärkelsen Guest of Honour går till en svensk designstudio – Front. Stockholm Furniture Fair 2023 pågår 7–11 februari på Stockholmsmässan, parallellt med Stockholm Design Week 6–12 februari.
Stockholm Furniture Fair

Annons

Följ gärna Scandinavian Design Awards
Instagram: @scandinavian.design.awards.

Partners

Annons