Scandinavian Design Awards presenterar nyheter för 2024 - By RUM
Annons
Arkitektur, Design, Inredning

Scandinavian Design Awards presenterar nyheter för 2024

Scandinavian Design Awards 2024 introducerar nya priskategorier och möjligheten för alla att påverka vem som har chansen att vinna Scandinavian Design Awards. En jury bestående av framstående personer inom arkitektur- och designbranschen i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island korar vinnarna. Scandinavian Design Awards 2024 kommer att äga rum den 6 februari i Blå hallen i Stockholms stadshus. Alla är välkomna att delta i prisceremonin – biljetter finns nu tillgängliga.

Annons

Scandinavian Design Awards syftar till att vara en årlig höjdpunkt för designbranschen och designentusiaster. Det utlovas en oförglömlig kväll för att fira och uppmärksamma både etablerade aktörer och nykomlingar inom arkitektur och design i Skandinavien.

Introducerar nya kategorier
I sin andra upplaga introducerar Scandinavian Design Awards nya kategorier för att inkludera en större omfattning av arkitektur och design. En nyhet för i år är priset Årets Inredare, vilket hyllar en inredare eller inredningsstudio som visat speciella prestationer under året.

Priset består av sju kategorier:

  • Årets Arkitektur
  • Årets Inredningsprodukt
  • Årets Möbel
  • Årets Designer
  • Årets Inredare
  • Årets Rising Star
  • Årets Hållbarhetsinsats

Nominera och delta
För första gången är nomineringar öppna för alla som är intresserade av att skicka in det mest framstående projektet, designen eller designern för övervägande av juryn. Det är en möjlighet att uppmärksamma talanger och prestationer i alla skalor, där nomineringarna kan leda till en mer inkluderande representation av innovativa bidrag. Nominera din favorit senast 6 oktober.

Ny jury för 2024
Juryn är sammansatt av framstående personer inom arkitektur- och designbranschen i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island. Varje jurymedlem bidrar med ett unikt perspektiv och värdefulla insikter tack vare sin expertis och sina prestationer. Deras samlade kunskap och olika bakgrunder gör dem väl rustade att utvärdera och kora årets bidrag.

Annons

Scandinavian Design Awards 2024 presenterar stolt årets jury:
Amina Djemili, chefredaktör Rum Hemma
Antrei Hartikainen, designer
Anya Sebton, designer och inredningsarkitekt
Lisa Marie Mannfolk Eklund, redaktionschef Tidskriften Rum
Cecilie-Molvær-Jørgensen, Senior Advisor Design and Architecture Norway (DOGA)
Eero Koivisto, Arkitekt, designer och grundare CKR
Hlín Helga Guðlaugsdóttir, designer och curator
Ivana Kildsgaard, arkitekt och hållbarhetschef Tengbom
Jannicke Kråkvik, stylist och grundare Kråkvik/D’Orazio
Josefin Udén, chefredaktör Nya Rum
Julius Iversen, kreativ chef och grundare Tableau
Kari Korkman, grundare av Helsinki Design Week och Fiskars Village Art & Design Biennale
Kieran Long, överintendent för ArkDes
Marcia Harvey Isaksson, inredningsarkitekt
Martha Lewis, materialchef på Henning Larsen
Niina Sihto, Senior Designer och medgrundare Fyra Ltd
Per-Olav Sølvberg, inredningsstylist
Pekka Pakkanen, arkitekt och grundare Planetary Architecture
Tina Vernon, redaktör Nya Rum
Viktoria Millentrup, arkitekt BIG
Cassandra Bradfield, inredningsarkitekt och designer

Juryordförande är arkitekturhistorikern och författaren Martin Rörby.

Biljetter till prisutdelningen finns nu tillgängliga
Missa inte chansen att vara med och hylla det bästa av design och arkitektur i Skandinavien! Den som vill vara en del av den spektakulära prisutdelningen kan nu säkra sin plats. Biljetter finns nu att köpa på Tickster, både till prisutdelningen med middag och underhållning samt till efterfesten.

Om Scandinavian Design Awards
Priset är ett samarbete mellan förlaget It Is Media och Stockholm Furniture Fair. Priset är ett initiativ för att hylla och uppmärksamma såväl etablerade aktörer som nykomlingar inom arkitektur, inredning och design i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island. Tillsammans görs en insats för att stärka och sporra designbranschen och stötta både kreatörer och företag.

Om Stockholm Furniture Fair
Stockholm Furniture Fair är världens största plattform för skandinavisk design och lockar besökare från hela världen. Stockholm Furniture Fair erbjuder en etablerad mässa med över 70 års erfarenhet, samt en fartfylld designvecka i staden. Vi ser fram emot Stockholm Furniture Fair 6-10 februari 2024 och Stockholm Design Week 5-11 februari 2024 med evenemang i staden. Läs mer på www.stockholmfurniturefair.se

Annons

Om It Is Media
Förlaget It Is Media har i tjugofyra år gett ut tidskriften Rum och producerar även ytterligare tre titlar: Nya Rum; magasinet som presenterar arkitektritade bostäder från hela världen, Rum Hemma; ett livsstils- och inredningsmagasin med personliga och inspirerande hemmamiljöer och Rum Ute; magasinet för den stilsäkra trädgårdsesteten. Byrum.se samlar innehåll från samtliga titlar samt kombinerar detta med exklusivt onlinematerial. It Is Media har tidigare ansvarat för Swedish Design Awards by Rum, som har delats ut till svenska designers och arkitekter i tio år. Läs mer på www.itsmedia.se

Bilder
Ta del av högupplösta bilder här.

Följ oss på Instagram!
@scandinavian.design.awards

Annons