Designnytt – badrumskulörer och stjärnhimlar på tapeten - By RUM
Annons
Design, Inredning

Designnytt – badrumskulörer och stjärnhimlar på tapeten

En stjärnbeströdd tapet, pigga glasskedar och en hemkollektion inspirerad av Medelhavsliv. Vi har ställt in kikarsiktet på senaste tidens designnyheter.

Annons

En tapet som skiktar mot stjärnorna
Varför inte börja 2021 med att sträcka dig efter din alldeles egen bit av stjärnhimlen. Jo, jag tackar. Sandberg Wallpapers kollektion Löfstad sportar bland annat ljuvliga Starry Sky, som så klart passar perfekt till barnrummet men skulle vara lika underbar i en liten hall eller kanske inne på gästtoaletten?


Glasdetalj som piggar upp
Inget känns mer rimligt i januari än ett gäng sorbetfärgade glasskedar. Hay har gjort det igen! Onödiga nödvändigheter som dessa hjälper i alla fall oss att stå ut med snöslask, snor och blöta skor.


Nya kulörer till badrummet
Visst kliar det i fingrarna att sätta igång att piffa loss med 2021? Gamla beprövade knep är att maska och mysa i badkaret. Och att måla om. Nästan meditativt. Kombon blir klockren när Jotun Lady lanserar nya nyanser för badrummet. På bilden syns Hummus, Raw Canvas och Green Marble.


Location! Location! Location!
Design och film är sedan länge ett kärlekspar. Visst gör ni som vi och tittar på en del rullar mest för rekvisitan…? Nu går Göteborgs filmfestival, som kickar igång 29 januari, ett steg längre i coronans tid och lanserar konceptet The Isolated Cinema där några få, utvalda lyckostar får chansen att uppleva festivalutbudet i mycket speciella miljöer – ensam på fyrhotellet Pater Noster på en klippa i havet till exempel. Blir stel av avund och skräck på samma gång!


I väntan på tö i trädgården
Det må vara lite stiltje i trädgården för närvarande. Kanske ligger den till och med under snö hos er? Men inomhus, i våra hjärnor, planeras för fullt för kommande säsong. Har ni inte redan förälskat er i brittiska The Land Gardeners så gör det nu! Handla hem deras digitala magasin Love för inspirationsboost.

Annons

Mango satsar på hemmet
Klädkedjan Mango är den senaste (?) i raden att ge sig in i heminredningsbranschen. En sprillans ny kollektion ska lanseras i april och sägs vara inspirerad av Medelhavslivets goda sidor. Vad det betyder? Vet inte ännu men det låter ju intressant. 80 procent av produkterna uppges vara producerade lokalt.

Annons