Designnytt – bulliga möbler och blomstrande stilleben - By RUM
Annons
Design

Designnytt – bulliga möbler och blomstrande stilleben

Blomstrande stilleben, bulliga möbler och klassiker i nya kulörer är en del av den senaste tidens nyhetsskörd.

Annons

carinas coolhet
Minimalistiskt porslin och en grafiskt mönstrad pläd är resultatet av Carina Seth Anderssons senaste samarbete med Arket. Porslinsserien är en vidareutveckling av produkter hon designade för varumärket 2017, medan pläden tagits fram tillsammans med Klippan Yllefabrik.

synad i sömmen
Mattorna i Nordic Knots nya kollektion Stitches vävs i paneler som sedan för hand sys samman med kontrasterande stygn. Varje matta blir på det sättet unik och får ett hantverksmässigt uttryck.

Annons

ängstilleben
De små växtpiedestalerna i solid, borstad mässing från det nya varumärket Plinto låter dig skapa strukturerade, torkade blomsterstilleben som för tankarna till en minimalistisk sommaräng.

Louise Liljencrantz ansluter sig till &Traditions namnkunniga designstall med sittmöblerna i serien Margas.

drömvävare
Med färgeffekter, struktur och storskaliga mönster vill Bolon tänja gränserna för vad vävda designgolv kan vara. Den nya kollektionen Truly består av golv i fem mönster som alla representerar olika sidor av företaget, och dessutom frontas av fem av företagets ledande kvinnor.

Annons

karins nya kulörer
Tack vare samarbetet mellan Dux och Nordiska Galleriet har Bruno Mathssons designklassiker Karin från 1969 lanserats i två nya färger – havsgrönt och mörklila. Fåtöljen säljs exklusivt hos Nordiska Galleriet i en upplaga om tio fåtöljer i varje kulör.

havsnära
Snäckor, maneter och böljande vågor – när konstnären Emilia Ilke skapade kollektionen Sea Sea Sea för Fine Little Day fick livet under vattenytan stå i fokus. Motiven är alla hämtade från havet och dess omgivningar och pryder allt från hemtextilier till väggkonst och köksbrickor.

Publicerat i Nya Rum 3-2022

Annons