Designnytt – Carl Larsson-möbler och bastudoft - By RUM
Annons
Design, Inredning

Designnytt – Carl Larsson-möbler och bastudoft

Design- och inredningsvärlden bjuder den här veckan på inredning från Carl Larsson-gården, bastudoft, en flexibel soffa och limiterade schackrutor.

Annons

En schackrutig pall
Nordiska Galleriet har lanserat en limiterad upplaga av Arteks tidlösa designikon Stool 60 för att hylla en lång och gedigen relation som spänner över decennier. För att sammanfläta dessa två varumärken har man tryckt Nordiska Galleriets schackrutiga golv som mönster på pallen. Även barnpallen Stool NE60 kommer att finnas i en limiterad upplaga.

Stool 60 och Stool NE60 i schakmönster

Grid collection


Rutiga mattor
Nordic nots har lanserat Grid Collection – en kollektion med rutmönstrade mattor. Tanken är att mattorna ska fungera som en vacker bas i hemmet. Mattorna är i plysch vilket gör dem extra gosiga.


En flexibel soffa
En soffa som du kan bygga och ändra hur du vill, ja vem skulle inte vilja ha en sån? Carl Hansen & Søn har lanserat Embrace Sofa som är en flexibel modulsoffa. Designen står EOOS för och serien består av tio moduler med integrerat träbord.

Modulsoffa

Bastudoft

En bastuinspirerad doft
L:a Bruket har tagit fram en ny doft som doftar bastu. What, tänker ni, men vi kan lova att det faktiskt doftar helt underbart! Kollektionen är en hyllning till vår bastubadstradition och består av doftpinnar, ljus och doftetikett. För att fira lanseringen har L:a Bruket samarbetat med fotojournalisten Kenneth Mikko, som inspirerat kollektionen med sina resor genom Sveriges, Finlands och Rysslands olika basturitualer.


Gårdsinspirerade möbler
Möbelmästarna har tillsammans med Carl Larsson-gården tagit fram en kollektion möbler som är en tolkning av möblerna från gården i Sundborn. Färgerna är inspirerade av Karin och Carl Larssons hem och tanken är att möblerna ska kunna passa både i det klassiska och det moderna hemmet.

Möbler som passar in i alla hem
Annons