Designnytt – danska kök & sovrumssnyggt - By RUM
Annons
Design, Inredning

Designnytt – danska kök & sovrumssnyggt

Bland designnyheterna som trillat in under sommaren hittar vi bland annat danska designkök, streetwear-doftande sängkläder och ekologiska blomsterlökar.

Annons
Köket Unit från Reform Cph
Hyllor i köket Unit från Reform Cph

Danskt designkök
Hajpade köksföretaget Reform Cph har lanserat Unit – en serie köksluckor, bänkskivor, hyllor och handtag som passar företagets eget kökssystem såväl som en rad Ikea-stommar. Vad som skiljer köket från andra danska designkök? Kanske inte jättemycket, men snyggt måste man ändå medge att det är.


Återupplivad lucka
Och på tal om andra danska designkök – även Kvik lanserar nytt i form av köksserien Veda. Köket är framtaget av delvis återvunna material, där återvunnen MDF sticker ut som det (ironiskt nog) nyaste greppet inom kökssegmentet.

Köket Veda från Kvik med luckor i återvunnen MDF

Lakan från Tekla x Stüssy
Pyjamas från Tekla x Stüssy
Annons

Snyggare sängkläder
Vad händer när allas sängklädesälsklingar Tekla slår sig samman med streetwear-varumärket Stüssy? Lite coolare lakan och loungekläder händer! Samarbetet har resulterat i ett par påslakanset, en badrock med påtagliga surfvibbar och en pyjamas värdig att visas upp på fler ställen än i sovrummet. Kollektionen säljs just nu exklusivt hos Tekla och Stüssy.


Lökväxter illustrerade av Hanna Wendelbo för Larsviken

Schyssta lökar
Jo, alltså bokstavligen – Larsviken har i samarbete med blomsterdrottningen tillika illustrationsgeniet Hanna Wendelbo lanserat ett tjugotal ekologiska blomsterlökar som noggrant har valts ut för att färger och former ska harmoniera med varandra. Snällt och snyggt, alltså. Lökarna hittar du på Larsviken.se.

Annons