Designnytt – designutställning och nytt för uteplatsen - By RUM
Annons
Arkitektur, Design, Inredning

Designnytt – designutställning och nytt för uteplatsen

Bland den senaste veckans designnyheter hittar vi en utställning om Arne Jacobsen och SAS Royal Hotel, utemöbler i koppargrönt och en toalett gjord i trä.

Annons

Arne Jacobsen-utställning i Köpenhamn
När man studsar över tröskeln till rum 606 på SAS Royal Hotel i Köpenhamn är det som att vara tidsresenär. Allt ser ut som vid invigningen för drygt 60 år sedan. Till och med luften doftar annorlunda mellan de fyra väggarna. Som ni kanske vet ritade Arne Jacobsen hotellet, som öppnade 1960. Här fanns framtidstro och optimism, och tillräckligt med Ägget– och Svanen-fåtöljer för att göra historia. Dansk Arkitektur Center presenterar nu en liten utställning, SAS Royal Hotel – en kærlighedshistorie, som berättar om huset och arbetet bakom. Trivsamt om du råkar befinna dig i den danska huvudstaden någon gång mellan 21 april och 24 oktober.


Massproductions inspireras av koppar och träd
Massproductions lanserar nya, fräscha kulören Oilcloth Green på sina utemöbler. Inspirationen kommer från ärgad koppar och pilträd, och nyansen är tänkt att komplettera grönskan i trädgården. Om det nu blir någon sådan. I annat fall fungerar den som klockren uteplatsräddning för alla oss som har lite vajsing på de gröna fingrarna.


Muuto släpper nytt
Muuto släpper ett litet gäng nyheter till våren, bland annat kommer Rum-favoriterna Taf Studios lampa Ambit Pendant i en härlig blå färg och ny, större storlek som danskarna själva kallar ”statement’-størrelse”, och det låter så käckt att det gör vi också.


Innovativ toalettstol från Woodio 
Toalettstolen är en av världen bästa uppfinningar men de flesta modellerna är misstänkt lika varandra så vem har koll på de individuella varumärkena egentligen? Woodio går en liten annan väg än den vanliga med sin lösning i massiv träkomposit. Woodio Block finns i tre färger: Natural, Polar och Char.


Vipp lanserar köket V2
Att säga att papperskorgsföretaget Vipps första kök slog ned som en bomb i designvärlden är väl att ta i men effekt gjorde det i alla fall. Nu kommer andra köket, rimligt döpt till V2. Mörk ek och juramarmor ger ett helt annat uttryck än hos föregångaren.


Gärsnäs renoverar Göteborgsoperans stolar
Mycket snack om att ta miljöansvar nuförtiden, tack och lov. Det kan ju se ut på flera sätt. Gärsnäs jobbar bland annat med att renovera sina möbler och på så sätt ge dem ett andra liv. Göteborgsoperan har nu uppdragit möbelproducenten att renovera de 1 350 stolar som stått i salongen sedan mitten av 1990-talet. Snart är de som nya igen och kan tuffa vidare in i framtiden. Inspirerande!


Padelträning i Stockholms innerstad
Är du sugen på att köra lite padel i ståndsmässig miljö är möjligheterna goda om du befinner dig i Stockholms innerstad. NK Padel & Social by ASCARO har precis öppnat och erbjuder inte bara fräscha banor utan också peppig utsikt. Spik Studio står bakom inredningen. Restaurangen Nabo Terrassen by ASCARO öppnar 1 maj om man vill avsluta träningen med en hälsosam juice. Eller bara äta rent allmänt. Ta ett skutt in i samtiden!

Annons