Designnytt – dramatiska tapeter och pigga pasteller - By RUM
Annons
Design

Designnytt – dramatiska tapeter och pigga pasteller

Formstarkt glas, dramatiska tapeter, stigande designstjärnor och pigga pasteller hör till den senaste tidens nyheter.

Annons

succé i repris

Kanske minns du formgivaren Ilse Crawfords omåttligt populära Ikeakollektion Sinnerlig från 2015? Nu är hon och den egna studion Studioilse tillbaka med ett nytt samarbete med möbelvaruhuset, en serie munblåsta vaser i återvunnet glas. Håll utkik efter Konstfull i varuhuset – vi spår en framtida Ikeaklassiker.

mogen debutant

Den över 70 år gamla lampan EK61 Opal Pendant ser för första gången dagens ljus. Lampan ritades av den danska arkitekten och möbelsnickaren Esben Klint redan 1961 men har sedan dess legat bortglömd i arkiven. Tills nu, när Carl Hansen & Søn lanserar armaturen i uppdaterad version med munblåst opalglas och massiv ek.

Annons

förtjusta i finskt

Form av unga, finska formgivare visas upp i utställningen Serving Sculpture – Renewal of Finnish Craft & Design i regi av Finlandsinstitutet och kurerad av UU Market. På Snickarbacken 4 i Stockholm kan du mellan 9 februari och 2 april se design och konsthantverk av tio formgivare som ligger i framkant av den nya, finska designscenen. Vi vågar nog utlova att det blir en färgstark fröjd för ögat.

Annons

dramatik på tapeten

Hyllade inredningsprofilen Marie Olsson Nylander bjuder på stilkrockar och dramatik i samarbete med tapetföretaget Rebel Walls. Tillsammans har de tagit fram en kollektion innehållande 11 tapeter med noggrant kurerade mönster inspirerade av bland annat handvävt linne, vintagetyger och en bok från 1861.

the seventies

Sjuttiotalsdoftande mattan Le Tapis Nomade är resultatet av ett samarbete mellan mattföretaget CC-Tapis och designstudion Atelier de Troupe.

piggelin

Våren går traditionsenligt i pasteller. Hos H&M Home mer specifikt i ljuslila och mintgrönt. Piggt!

Publicerat i Nya Rum 2-2022

Annons