Designnytt – efterlängtade stolar och ett minihotell - By RUM
Annons
Design, Inredning

Designnytt – efterlängtade stolar och ett minihotell

Bland den senaste veckans designnyheter har vi hittat mjuk frotté, ett prisat minihotell och en stol som tagit 20 år på sig att anlända. Här är senaste nytt!

Annons

Stolen Serif skriver oss inte på näsan
Ja, men visst! Vi startar den här veckan också med en stol. Serif talar med de små bokstäverna, men vad kan man annars vänta sig av Massproductions? Chris Martin har pysslat med den här idén i dryga 20 år. Skiktlimmat trä med en redig detalj av massivt trä. Finns i åtta olika underreden och med flera valmöjligheter på sitsen. Värt väntan, säger vi.


Carl Hansen & Søn nylanserar bänk
Behöver du en liten bänk? Vi behöver definitivt en liten bänk. Herregud, vem behöver inte en liten bänk?! Carl Hansen & Søn gräver vidare i Børge Mogensens designarkiv och nylanserar BM0488S som ritades på 1950-talet. Smuk!


Syn för sägen i Synvillan 
Arkitektkontoret SandellSandberg går från klarhet till klarhet för närvarande. Nu sopar tjusiga minihotellet Synvillan banan med konkurrenterna i tävlingen Plåtpriset 2021 också. Förvånar oss inte det minsta. Vi drömmer om att boka hela härligheten i vår och titta på djurlivet i safariparken Eriksberg genom fönstret i golvet.


Frottéleverans från Juniper
Några av de härligaste sängkläder vi någonsin myst med är signerade svenska Juniper. Nu lanserar de frotté också. Glad nyhet för alla oss som duschar nu och då. Finns i tre storlekar och tre färger – white, blue mist och light grey.


Möt våren sittandes i Fermobs Luxembourg
Drömmen om att möta våren i Paris och sitta i förtjusande Jardin de Luxembourg medan solen värmer verkar minst sagt avlägsen för tillfället. Vi tröstar oss med trädgårdsstolen med samma namn från Fermob. Ritad för parken 1923 och fortfarande i produktion. Nu också i fräscht gult med läskande namnet Frosted Lemon.

Annons

Funktionellt och stiligt för barnen
Danska designmärket Nofred tillverkar prylar för kidsen som även vuxna diggar. John Astbury är hjärnan bakom denna praktiska och ärtiga anslagstavla som både ska tillfredsställa de vuxnas önskan om ordning och reda och stimulera barnens kreativitet.


Ge ditt hem en dos Grace
Jajamensan, en stol till trängde sig in på listan. Men hur skulle vi kunna strunta i Gubis Grace designad av Tove Kindt-Larsen? Med inspiration från stenar och drivved plockar den in lite välbehövliga organiska former i rummet. Och rotting – vad kan man säga, inte är vi väl klara med det materialet ännu?

Annons