Designnytt – vaslampa och en handtuftad matta - By RUM
Annons
Design, Inredning

Designnytt – vaslampa och en handtuftad matta

Denna veckas design- och inredningsnyheter bjuder bland annat på en handtuftad matta, en lysande vaslampa och en T-formad matstol.

Annons

Handtuftat rutmönster
Ogeborg presenterar tillsammans med Note Design Studio mattan Line – ett syskon till mattan Dot som lanserades tidigare i år. Line är en handtuftad matta med rutmönster i härligt poppande orange och gult, och går att få i valfri storlek – hur bra som helst! Notes ambition var att skapa en matta med tjock, fyllig kvalitet i naturligt ull. Vi vågar påstå att de har lyckats?

Hantuftade mattan Line

Sängkläder från Mille Notti

Sängkläder att fira
Mille Notti firar 30 år och detta firas genom att de släpper jubileumskollektionen A True Story som är en samling av deras favoritsängkläder. Kollektionen är en hyllning till den personliga stilen och eleganta sänkläder i material som utlovas vara utöver det vanliga.


Vas + lampa = vaslampa
Vad händer om du tillför ljus i en vas med blommor? Det blir en vaslampa! Ann Demeulemeester är hjärnan bakom denna briljanta idé i hennes tredje kollektion för Serax. Vissa av vaslampornas bas är uppladningsbara vilket gör att man kan skippa kabeln och ta med den överallt. Lysande!

Vaslampa av Ann Demeulemeester

OW58 T-Chair av Ole Wanscher

En T-formad matstol
Carl Hansen & Søn har lanserat den danska designern Ole Wanschers skulpturala OW58 T-Chair från 1958 i en ny version. Stolens höjd är det enda som skiljer sig från den ursprungliga modellen. Namnet T-Chair går kanske att gissa vart det kommer ifrån? Det kommer ifrån ryggstödet.


En podd om design
Formgivarpodden är tillbaka med en tredje säsong! Kajsa Willner och Karin Olu Lindgård driver podden, och tillsammans med namnkunniga gäster från designvärlden pratar de om livet som designer och vad det innebär. Denna höst gästar bland annat Susanna Wåhlin, delägare och inredningsarkitekt på Note Design Studio och glaskonstnären Åsa Jungnelius. Vi kopplar in hörlurarna!

Formgivarpodden
Annons