Designnytt – en walk-in closet och tysta stolar - By RUM
Annons
Design, Inredning

Designnytt – en walk-in closet och tysta stolar

En walk-in closet, snygga lampor, tysta stolar och en ny second hand-tjänst. Detta är veckans design- och inredningsnyheter.

Annons

En planetlampa
Pholc har lanserat Turner, en lampa designad av Broberg & Ridderstråle. Lampan kan tyckas likna en planet och det är just precis det som formgivarna inspirerats av – astronomins och geometrins estetik. Turners design är resultatet av ett experiment mellan polymersprutade kokongmateria och trådkonstruktion. Vi tycker den är ursnygg!

Lampan Turner

Snygg walk-in-closet

En walk-in-closet
Har vi hamnat i ett italienskt renässanspalats? Nej vi har hamnat i Palazzo, ett dressing room-koncept skapad av Louise Liljencrantz för Kvänum. Konceptet har dock inspirerats av just italienska renässanspalats och finns i olika utföranden som ek, vitbonad ek och betsad ek. Vill man mot förmodan inte ha en walk-in closet kan man istället skapa garderober.


Tysta stolar
Shhh här kommer en stol i tystnad! Studion Big-Game håller tillsammans med Valerie Objects på och lanserar en kollektion med stolar, kallad Silent. Namnet syftar på seriens ljudlöshet och Big-Game uttrycker att det redan finns tillräckligt med oljud här i världen och därför behövs tysta objekt. Formgivarna har utgått från en arketypisk kyrkstol för att betona den visuella tystanden.

Stolarna Silent

Färgglada lampor

Färgglada silikonlampor
Här kommer ett gäng färgglada silikonlampor. Dessa lampor lanseras av Sowden Light och har fått namnet Shades. De finns som hängande, bords- och golvlampa samt en batterilampa som man både kan ha inne och ute. När George Sowden och hans team arbetade med ett annat projekt upptäckte de hur härligt det var att sprida ljus genom mjukt silikon, och där föddes idén till Shades.  


Ny second hand-tjänst
Mjuk är namnet på tjänsten som gör att du enkelt kan sälja och köpa secondhandmöbler online. Det är vårt grannland Finland som skapat detta företag och det gjorde de redan 2019. MEN nu äntligen kan vi i Sverige använda tjänsten. Tanken är att man vill uppmuntra till hållbar konsumtion. Mjuk gör det smidigare att sälja av sina saker då de sköter allt från upphämtning till försäljning, och när varan är såld trillar pengarna in på kontot!

Second hand tjänsten Mjuk
Annons