Designnytt – ett fluffigt monster och återvunnet glas - By RUM
Annons
Design, Inredning

Designnytt – ett fluffigt monster och återvunnet glas

Bland denna veckas designnyheter hittar vi bland annat ett fluffigt monster, produkter skapade i återvunnet material och design vid Medelhavet.

Annons

Nytt hantverksstipendium
Under sommaren har keramiker från hela Sverige haft möjlighet att söka till Cerveras nya hantverksstipendium. Samtliga nominerade kommer att sälja ett urval av sina unika handgjorda objekt på Cervera.se från och med den 27 augusti. Vinnaren presenteras i samband med Stockholm Craft Week fredagen den 1 oktober. En av de tio nominerade är Alva Ekberg och hennes skapande föll vi lite extra för.

Alva Ekbergs keramik

Sandberg Wallpaper Jordnära

Sandberg Wallpaper lanserar ny kollektion
Sandberg Wallpapers kollektion Jordnära innehåller 44 artiklar och lanseras i tre steg. Första lanseringen sker den 8 september 2021. Mönsterna ska bidra till att skapa ro och balans. Alla mönster är varsamt framtagna i den egna ateljen av Studio Sandberg med designerna Karolina Kroon och Sara Bergqvist i spetsen. 


Nyheter i återvunnet material
Bland Eva Solos nyheter hittar vi en karaff med en fin korkpropp och en glasflaska i 100 procent återvunnet glas. Vi hittar även en sopsorteringspåsen där det ingår sex olika ikoner att hänga på påsen. Detta för att ge en en enkel överblick över innehållet.

Eva Solo

Massproductions Crown - The Furry Edition

Ett lurvigt monster
När arkitekten och möbeldesignern Gustaf Westman skulle inreda sitt nya kontor på Östermalm fick han en idé – han ville klä Massproductions Crown Armchair i det eklektiskt långhåriga Argo, ett tyg designat av Raf Simons för Kvadrat. Ett lurvigt monster var fött och Massproductions blev så pass inspirerade att de skapade Crown – The Furry Edition i fyra färger.


Design vid Medelhavet
Vad är bättre än en designutställning? En designutställning i en vacker italiensk villa, så klart. Monica Försters design för bosniska möbelföretaget Zanat ställs just nu ut i Villa San Michele på Capri i utställningen Carving a Love Story. Den som har vägarna förbi Amalfikusten kan se de hantverksmässiga möblerna och inredningsdetaljerna med Medelhavet som backdrop fram till 26 september.

Monica Försters design för bosniska möbelföretaget Zanat ställs ut.
Annons