Designnytt – färgsatta stolklassiker & Josef Frank-tapet - By RUM
Annons
Design, Inredning

Designnytt – färgsatta stolklassiker & Josef Frank-tapet

Bland veckans designnyheter hittar vi danska stolklassiker färgsatta av Ilse Crawford, bord från soffgeniet Meli Meli och en nygammal tapet signerad Josef Frank.

Annons

Ilse Crawford färgsätter Hans J Wegner 
Vi har följt Ilse Crawford sedan hon var chefredaktör för brittiska Elle Decoration och förtjust spanat in allt hon gjort. Säger allt. Givet att vi kollar lite extra på det här samarbetet med Carl Hansen & Søn där hon färgsatt fem av Hans J Wegners stolklassiker, vilka ingår i kollektionen med det ödmjuka namnet First Masterpieces. Inspirationen kommer från konstnärens Per Kirkebys färgbehandling. Sjukt fint faktiskt.

Ilse Crawford med färgsatt Hans J Wegner-stol för Carl Hansen & Søn

Modell från Danska paviljongen på arkitekturbiennalen i Venedig 2021

Venedigbiennalen gör nytt försök
Arkitekturbiennalen i Venedig kämpar sig mot en öppning den 22 maj. Har du möjlighet att besöka är det en förströelse i den högre skolan att vandra omkring i en av världens vackraste städer och konfronteras med stadsplaneringsfrågor och arkitekturdilemman. Och kanske meningen med livet? På bilden syns en modell som ställs ut på Danska paviljongen, som i år kureras av Marianne Krogh tillsammans med Lundgaard & Tranberg Arkitekter.


Meli Meli lanserar träbord
Meli Meli må vara mest kända för sina sköna och spänstiga soffor, kan hända att vi sitter i en just nu, men nu är det bord som står på agendan. Två karaktärer lanseras: Kennedy och Scarlett. Stabila.

Soffborden Kennedy och Scarlett från Meli Meli

Linnehandduk och linneservett från KL & Co

KL & Co satsar på linne
Bloggaren, föreläsaren och fotografen Kristin Lagerqvist fortsätter att imponera och inspirera med sitt personliga tilltal och omtanke. Nu får hennes linnekollektion ett nytillskott. Både damkläder och fina detaljer till hemmet, som servetter och handdukar, i 100 procent europeiskt linne.


Skulpturala bordet Barbara från italienska möbelproducenten Horm

Skulptural möbelmöjlighet
Italienska Horm låter sig inspireras av en av våra absoluta favoritkonstnärer, Barbara Hepworth. Deras skulpturala bord, föga förvånande kallat Barbara, hjälper till med lite sköna organiska former i ett fyrkantigt vardagsliv.

Annons

Stolarna Saga av Alexander Lervik

En Saga av Alexander Lervik
Är du en unik snöflinga? Då kanske du vill ha en stol som också är det. Nya Saga designad av Alexander Lervik och producerad av Johanson Design går att få med fem olika ryggstöd, och i regnbågens alla färger. Tillverkas i Markaryd.


Svenskt Tenn släpper ny Josef Frank-tapet
Vem säger nej tack till lite blomster och friska färger? Svenskt Tenns nya (gamla, formgiven 1947) tapet Aurora av Josef Frank är så glad att man inte kan annat än att leva livet.

Tapeten Aurora av Josef Frank för Svenskt Tenn
Annons