Designnytt – födelsedagsmöbler och inredning för örat - By RUM
Annons
Design, Inredning

Designnytt – födelsedagsmöbler och inredning för örat

Möbler som fyller år, en doftbaserad cocktailmeny och inredning som är snäll mot örat. Det här är veckans design- och inredningsnyheter.

Annons
Mix Chair
Propeller Stool

Möbler som fyller år
Under 2021 fyller Kaare Klints ikoniska Mix Chair och Propeller Stool 90 år – en milstolpe som Carl Hansen & Søn firar genom att lansera en limiterad upplaga av fåtöljen och pallen i nya, lekfulla färger och tyger från Kvadrat signerade Raf Simons. Tyget är inspirerat av pointillismen, inom vilken man arbetar med färgklickar som tillsammans bildar ett mönster. Snyggt va?


Tidlösa glas för alla tillfällen
Här kommer en glasserie som passar lika bra till vardags som till fest. Namnet på serien är Saga och kommer då så klart från Sagaform. Elegans, kvalitet och tradition är vad de vill förmedla och visst tycker vi att de har lyckats!

Vinglas från Sagaform

Förvaringsskåpet Liza
Sidobordet Anyplace
Annons

Hållbara nyheter
Maze Interior lanserar förvaringsskåpet Liza och sidobordet Anyplace designat av Louise Hederström. Skåpet och sidobordet är producerade i Småland och Maze Interiors filosofi är att använda så mycket återvunnet material som möjligt, samt att tillverkningen ska ske lokalt. Skåpet Liza är till exempel tillverkat i 30% återvunnen perforerad metall. Heja!


En doftbaserad cocktailmeny
Ta reda på om du vågar lita på din näsa eller ej. Tanqueray Gin har tillsammans med doftvarumärket Muro Scent och baren Coquetel Social lanserat en doftbaserad cocktailmeny. Det innebär att du väljer en drink baserat på vilken doft du gillar. Detta finns att uppleva på Coquetel Social och vi kan lova att det är ett superroligt koncept!

En doftbaserad cocktailmeny

Treble bar stol

En barstol
Den tyska formgivaren Mark Braun har ritat nylanserade Treble Bar Stol för norska Northern. Grundtanken med barstolen var att skapa bekväma och lättillgängliga sittplatser, oavsett om den placeras i hemmet eller på hotell. Stålramen finns i vitt eller svart medan själva sitsen går att få i ek eller läder. En stilren stol utan kruseduller som kan hålla länge, sånt gillar vi.


Inredning för örat
Hur många gånger har du inrett för örat? Kanske inte så många, men nu kan du göra det med Poasanas A-klassade ljudabsorbenter. Syftet med dessa är att skapa en god ljudmiljö och minska ljudtrötthet. Utöver att vara snälla mot örat blir absorbenterna dessutom en smakfull dekoration i hemmet.

Inredning som är ljuddämpande

Annons