Designnytt – formgivarikoner och gränslösa ljusstakar - By RUM
Annons
Design

Designnytt – formgivarikoner och gränslösa ljusstakar

Formgivarikoner, gränslösa ljusstakar och form med inspiration från lätt kviltade jackor är det senaste inom inredning.

Annons

larssons arv

Uttrycksfulla blommor, vackra botaniska mönster och ränder med en twist. Sandberg Wallpaper har släppt tapetkollektionen Huset i solen – en hommage till konstnärsparet Karin och Carl Larsson, och deras vision om ett kärleksfullt och livsbejakande hem.

gränslöst

Gränsen mellan smycke och inredning suddas ut när Cornelia Webb släpper sin första kollektion med ljusstakar, klädda med kristaller och pärlor. Ljusstake, från 1 950 kronor, Cornelia Webb.

Annons

legenden larson

– Lisa Larson är en levande legend och hennes design har älskats i våra svenska hem under många årtionden nu, säger Arkets Head of design, Anna Teurnell, när Arket nu släpper sitt samarbete med keramikern Lisa Larson.

Kapselkollektionen The Figurines of Lisa Larson innehåller en vävd yllefilt, t-shirts, en toteväska, barntröjor och – i andan av att 2022 är tigerns år – en figurintiger i keramik. För varje såld tiger doneras 300 kronor till WWF:s arbete med att bevara tigrarna i Indien.

mångsidiga mono

Fogia och Note Design Studio har slagit sina påsar ihop igen och presenterar nu Mono Chair Collection. Ett helt gäng stolar i lika klassisk och flexibel, som funktionell design som fungerar i hela hemmet. Från 2 873 kronor.

mjukt med astrid

Finns det några effektivare sätt att skapa atmosfär i ett rum, än med färger och textil? Astrids senaste gardintyg Arlon tillverkas med dubbel bredd och i en mjuk färgskala.

kristallklart

Reijmyre Glasbruk, grundat 1810, är ett av Sveriges äldsta i sitt slag som ännu är i drift. Nu presenterar de sitt senaste samarbete med formgivaren och arkitekten Thomas Sandell – krukan Ebba, tillverkad i blyfri kristall. Ebba finns i färgerna bärnsten, rosa, mörkgrön och klart glas och kostar 5 000 kronor.

Annons

trend som hittar hem

Med inspiration från tunna, lätt kviltade jackor, designade Nina Jobs serien Kvilt för Gärsnäs. Kvilt består av en soffa, fåtölj och puff – alla i samma eleganta kviltade mönster. Från 20 989 kronor.

Publicerat i Rum Hemma nr 2-2022

Annons