Designnytt – handgjorda smycken & bananas keramik - By RUM
Annons
Design, Inredning

Designnytt – handgjorda smycken & bananas keramik

Bland den senaste veckans designnyheter har vi hittat magiska smycken, bananmönstrad keramik och unika möbler signerade Note Design Studio.

Annons

Handgjord smyckesmagi från Kanada
Okej, alla som älskar filmen Howl’s Moving Castle räcker upp en hand. Smycken är också design och vi springer genast efter hammaren för att spräcka spargrisen när vi ser Sofia Zakias ljuvliga tolkning av örhänget som trollkarlen bär i Studio Ghibli-rullen. Förhoppningen är mer magi i vardagen. Vi får se hur det går.

Handgjorda smycken av Sofia Zakias

Stolen Cap Martin av India Mahdavi

India Mahdavi lanserar rottingkollektion
Ni har tagit selfies på restaurangen The Gallery på Sketch i London. Vi har tagit selfies på The Gallery. Men designern India Mahdavi är mycket mer än enbart rosa mys och äggformade toaletter. Hon lanserar exempelvis nu i dagarna en fullkomligt bedårande rottingkollektion. Allt är fint, men allra finast är kanske stolen Cap Martin med svängig körsbärsrödrandig klädsel.


Ljus med doft av sommar och fika
Det är märkligt hur man alltid har plats för ett till doftljus. Råkar du dessutom gilla mönstret Berså av Stig Lindberg så spana in Muro Scents nya kalas med doft av syren, kaprifol, liljekonvalj och svenskt sommarfika.

Doftljus i mönstret Berså av Stig Lindberg

Mugg med bananmönster från Mae Ceramics

Småskalig keramik hos Yonobi
Hur bananas är du? Vi är väl inte direkt helgalna men dessa ärtiga muggar från Mae Ceramics känns verkligen rimliga. Finns även i mer neutral färgskala utan frukt för den som önskar. Köp hos Köpenhamnsbutiken Yonobi, som för övrigt erbjuder oräkneliga frestelser.


Note Design Studio tänker nytt
Designgruppen Note Design Studio lanserade i somras initiativet Note Editions som ett sätt att visa och sälja sina möbler i en värld med corona och utan mässor. Nu kommer fler godbitar att finnas tillgängliga på hemsidan: Kollektionen Void Matters, som presenterades i höstas tillsammans med spanska möbelföretaget Sancal, får tillökning. Du har chansen att lägga vantarna på unika versioner av möblerna. Spännande, säger vi.

Möbler från Note Design Studio
Annons