Designnytt – höstdoft, cocktails och studentdesign - By RUM
Annons
Design, Inredning

Designnytt – höstdoft, cocktails och studentdesign

Bland veckans nyheter från designvärlden hittar vi en höstfräsch doft, spännande former från designstudenter och detaljer till cocktailkvällen.

Annons

Ovan: skålen Stilleben av Fanny Axnér, Lina Blass och Simon Mattisson för Designtorget

Höstfräscht för näsan
Hur vill du att ditt hem ska dofta i höst? Vi för vår del låter mer än gärna hemmet dofta av Framas nya doft Komorebi. Med sina citrus- och tränoter känns den fräsch men ändå höstigt hemtrevlig. Tänd det lilla doftljuset, kryp upp i soffan och låt näsan njuta!

Doftljus i doften Komorebi från Frama
Annons

Miljö ur utställningen Den diskreta charmen av Karin Mamma Andersson på Svenskt Tenn

Karin Mamma Andersson gästar Svenskt Tenn
Förra veckan öppnade konstnären Karin Mamma Anderssons utställning Den diskreta charmen i Svenskt Tenns butik i Stockholm. Samtidigt lanserades det unika samarbetet där Andersson tillsammans med Svenskt Tenn tagit fram en serie inredningsföremål. Resultatet av såväl utställningen som produkterna är närmasts sjuttiotalsbohemiskt – fast på Svenskt Tenns vis, så klart. Utställningen pågår fram till 24 oktober.


Studentdesign
Man älskar ju designstudenter! Ja, vi gör det i alla fall. Det verkar Designtorget också göra, då de låtit studenter från Formprogrammet på Beckmans designa sex nya produkter som just nu säljs i flaggskeppsbutiken på Kulturhuset i Stockholm samt online. Och vi, vi fortsätter älska designstudenter.

Kakfatet Pond av designstudenterna Siri Boekhout och Ida Simma för Designtorget
Kakfat i ny tappning av Siri Boekhout och Ida Simma.
Annons

Neonskylt till cocktailkvällen av Josefin Eklund för Esteriör och Positano(yes)

Allt för cocktailkvällen
Är du också en av alla de som under pandemin har experimenterat med otaliga cocktails hemma vid köksbänken? Vi har, och nu kan vi göra det lite snyggare. Inredningsbutiken Esteriör har tillsammans med drinkföretaget Positano(yes) öppnat webbutik med fokus på allt du behöver för en cocktailkväll hemma. Bland redskapen och inredningsdetaljerna finns bland annat ett cocktailglas av Saga Sandström och en neonskylt av Josefin Eklund. Webbshoppen håller öppet fram till 31 oktober på esterior.se/positano.


Verk av Jonas Runberger ur utställningen Symbiosis på färgfabriken
Verket Interstitial Towers av Jonas Runberger.

Konst möter forskning
Under hösten pågår utställningen Symbiosis på Färgfabriken i Stockholm, där konstnärer, forskare, arkitekter och designers tillsammans reflekterar kring globala frågor som natur, byggande, teknologi, handel och regelverk. Med utställningen vill man i mötet mellan forskning och konst visualisera och väcka tankar och känslor kring frågor som ofta kan kännas för stora och svåra. Symbiosis kan ses torsdag – söndag fram till 28 november.

Annons