Designnytt – husdjursdesign & lokalproducerat på hotell - By RUM
Annons
Design, Inredning

Designnytt – husdjursdesign & lokalproducerat på hotell

Bland veckans design- och inredningsnyheter har vi hittat möbler som gör husdjurens liv lite snyggare och en inredning som gör vår hotellvistelse lite snällare.

Annons

Djurens tur att få snygg design
När vi hälsade på i Lisa Hillands studio under Southern Sweden Design Days fick vi genast syn på den bedårande hund/kattsängen ni ser på bilden. Vilket husdjur skulle inte vilja mysa där? Vilken matte eller husse skulle inte vilja ha ett husdjur som myser där? Lisas bidrag är en del i ett samarbete med Svensk Fastighetsförmedling som går under namnet Grand Tiny Designs. Mimmi Staaf har designat ett ljuvligt utehus för katter i samma kollektion (ovan).

Möbler för husdjuren av Lisa Hilland

Snygg handsprit från Atlas

Handsprit från Atlasområdet i Stockholm
En handsprit som känns verksam och fräsch, och har en peppig flaska. Ja, tack! Ska det vara så svårt? Nej, tydligen inte om man heter Atlas i alla fall. Ett Stockholmsbaserat företag som vill erbjuda bra produkter, lokalt tillverkade. Inspirationen kommer från premiumtvålarnas claim to fame. Visst borde något likande gå att göra med handsprit, tänkte grundaren Petter Jonason. Jajamensan. Går raka vägen ned i min handväska.


Midnatt gör handdukar
Sängklädesföretaget Midnatt är ingen främling på dessa sidor. Nu gör de handdukar också. Bara att spana in! De kommer i två storlekar och i färgerna RubraWiltedDromedary och Perlin.

Nya handdukar från sängklädesföretaget Midnatt

Ljussättning av Bouroullec-bröderna på museet Bourse de Commerce i Paris

Bouroullec-bröderna ljussätter museum
Vi på Byrum.se har en hemlig passion för de franska ärtorna Ronan och Erwan Bouroullec. De tjafsar alltid så där mysigt broderligt när man träffar dem och deras studio i Paris är en dröm. Nu har de tillsammans med italienska Flos gjort en ljusinstallation på det nya museet Bourse de Commerce. Knappast något som vi vanliga dödliga kommer att kunna köpa men inspirationen är ju gratis.


För det dukade bordet av Maria Nilsdotter
Midsommarens mystik och ritualer lockar Maria Nilsdotter att skapa, och det tackar vi för. Sällan har vi sett så käcka prylar som de nya broderade linneservetterna och servetthållarna. Resten av kollektionen är också bedårande. Investera i dessa och festen kommer till dig.

Servett med blåklocka av Maria Nilsdotter

Svit 901 på hotellet Clarion Sign är inrett med lokalproducerade möbler i svenskt trä
Lokalproducerat i svit 901 på Clarion Sign I Stockholm.
Foto: Åke E:son Lindman

Lokalt tillverkat på hotell
Har ni lust och ork i dessa pre-semestertider att göra en insats för miljön, eller i alla fall fundera på frågor som skulle kunna göra en insats, så överväg att boka svit 901 på Clarion Sign i Stockholm. De har i samarbete med Stefan Nilsson, alltså Trendstefan, och Svenskt Trä inrett ett av sina rum med hundra procent lokalt tillverkade möbler och inredningsdetaljer. Visste ni att vi exporterar 70 procent av allt trä vi fäller, och importerar 70 procent av allt trä vi använder till möbler. Lite underlig ekvation, eller hur? Ett rum gör ju ingen sommar men det är kanske dags att börja prata om dessa frågor på allvar. Nu med en gång, eller möjligen efter semestern.

Annons