Designnytt – innovativa textilier och en jubilar - By RUM
Annons
Design

Designnytt – innovativa textilier och en jubilar

Innovativa textilier, svanar uppåt väggarna och en formstark jubilar hör till vårens första nyheter.

Annons

svanenmärkt
Jordnära och harmonisk – två adjektiv man gärna beskriver en flott tapet med. Det var också ledorden för kreatören och fotografen Angelica Svanström och Perswall i arbetet att ta fram tapeten Cloud Swans. Resultatet visar upp en grågrön himmel med flygande vita svanar bland molnen. Tapetseras med fördel på både väggar och i tak.

Tapet Cloud Swans, 295 kronor/kvm, Perswall.

hylla våren
Broste Copenhagen välkomnar våren med släppet av nya hyllsystemet Nobuko. Den minimalistiska designen är ett samarbete med den danska designern Mette Degn och kommer i sex olika färgval.

Hyllsystem Nobuko, från 7 545 kronor, Broste Copenhagen.

Annons

textilvandring
Kvadrats nya kollektion Evoke uppmanar ögat och sinnet att vandra. Kollektionen innehåller fyra klädslar och sju draperier och kombinerar innovativa konstruktionstekniker, klassiska referenser och samtida uttryck.

Textilkollektion Evoke, ännu ej prissatt, Kvadrat.

det våras för utelivet
Ljuset och värmen börjar återvända, liksom löften om våren. Ferm Living preppar för fullt genom en rad lanseringar – bland annat genom att släppa sin populära planteringslåda i nya färgen Bright Blue.

Planteringslåda Plant Box, cirka 2 300 kronor, Ferm Living.

inramat jubileum
Kristina Dam firar sina första tio år i branschen genom att lansera skulpturen The Frame Sculpture. För att fira lite extra har skulpturen också avbildats i posterform. The Frame Abstraction Poster säljs i limiterad upplaga om 100 stycken.

Poster Frame Abstraction Poster, 2 300 kronor, Kristina Dam Studio.

Publicerat i Rum Hemma 3-2022

Annons