Designnytt – julklappstips och ikonisk stol i ny färg - By RUM
Annons
Design, Inredning

Designnytt – julklappstips och ikonisk stol i ny färg

Den här veckan bjuder design- och inredningsvärlden på ett julklappstips, ikoniska stolar i ny färg och en sneakpeek på ett nytt designvarumärke.

Annons

Ett grönt julklappstips
Textilföretaget Juniper säljer sedan några år tillbaka sängkläder och handdukar i 100% Supimabomull. Tanken med produkterna är att man ska få samma känsla hemma som man får när man bor på ett boutiquehotell. Nu utökar de sin kollektion med handdukar i en ny grön färg men i samma kvalité. Kanske kan vara något att köpa i julklapp?

Handdukar i 100% Supima bomull

Rörstrand Pil Blanc

Rörstrands Pil Blanc utökas
Pli Blanc, servisen med inspiration från skulpturala draperingar i textil, lanserades 2020 och blev snabbt en favorit hos många. Nu utökar Rörstrand serien med fyra nya delar – en mugg, en burk, en äggkopp och en kanna. De nya servisdelarna kommer att finnas tillgängliga från mars 2022.


KEVI i ny drömfärg
Montana välkomnar den ikoniska stoldesignen KEVI till familjen. Detta firas genom att lansera stolen i åtta nya färger från Montanapaletten. Den första KEVI– stolen var en snurrstol som skulle passa in på ett kontor men 2016 förnyades designen och stolarna passar i dag lika bra på kontor som hemma runt middagsbordet. Hurra!

KEVI i ny färg

Lampor och krukor i papier-maché

Lampor och krukor i papier-maché
En djup kärlek till papper, tryck och återanvändning av material var det som inspirerade Serax husdesigner Marie Michielssen att skapa en serie karakteristiska lampor och krukor i papier-maché. Den röda tråden i kollektionen är naturen och jorden i sin ursprungliga form. Alla objekt är modellerade för hand av återvunnet papper, otroligt snyggt gjort!


Sneakpeek på nytt designvarumärke
Den 8 februari 2022, under Stockholm Furniture Fair, lanseras ett nytt designvarumärke vid namn Koyori. Tillsammans med ett gäng namnkunniga formgivare skapar Koyori kvalitetsmöbler och inredningsdetaljer. Den första kollektionen har designats av Paris-baserade bröderna Ronan & Erwan Bouroullec och den dansk-italienska designstudion GamFratesi. Produkterna tillverkas genom en japansk produktionsteknik och tanken är att de ska vårdas i generationer.

Koyori
Annons