Designnytt – kashmirfiltar och nytolkad vasklassiker - By RUM
Annons
Design, Inredning

Designnytt – kashmirfiltar och nytolkad vasklassiker

Aaltos vas i nytappning, uppiggande sängkläder och en digital möbelmässa. Vi har som vanligt plockat russinen ur sen senaste tidens nyhetskaka.

Annons

Hållbar värme
Miranda Priestly från Djävulen bär Prada skulle knappast tycka att det var groundbreaking att tipsa om en kashmirfilt mitt i vintern, och hon skulle ha helt rätt. Men hallå! När behöver man dem bättre? Den här från skotska Begg x Co för The New Craftsmen dubblar dessutom upp som abstrakt konst. (Och kostar lika mycket.)


Variant på Aaltos vas 
Många jubileumskollektioner och nytolkningar är bara nys men lagom till att Iittala fyller 140 år släpps en ny version av Alvar Aaltos vas Savoy. Bedårande. Aalto skulle säkert vara nöjd med att den här, lite vildare varianten, äntligen når ut. Han var ju ingen mes direkt.


Digitalt mässmys
Stockholms designvecka närmar sig med stormsteg. Här gäller det att tänka nytt. Stockholm Furniture Fair satsar digitalt och bjuder in till ett digert föreläsningsprogram du kan ta del av hemma i soffan.
10-11 februari smäller det. Vi har köpt chips.

Annons

Bäddat för succé
Varför inte sova som en dansk? Homehagen lanserar en ny kollektion sängkläder i ekologisk bomull med fina färgkombinationer. Det här settet i duck egg blue och orange piggar onekligen upp i vintermörkret.


Annons

Tapeter i en annan liga
Har du pengar som bränner i fickan? Då kanske du peppar på nyheten att designern Kelly Hoppen har gjort gemensam sak med snofsiga tapettillverken de Gournay. Så långt från avskalat och funktionellt man kan komma. Mer galablåsa än Filippa K, om man säger så, men absolutely fabulous i rätt miljö.

Annons