Designnytt – konstnärliga möbler & somriga lakan - By RUM
Annons
Design, Inredning

Designnytt – konstnärliga möbler & somriga lakan

Ur den gångna veckans design- och inredningsnyheter har vi vaskat fram konstnärliga pallar, somrigt blå lakan och ett nytt designhotell.

Annons

Möbler som konst 
Har du en mindre förmögenhet som bränner i fickan, kanske lite sköna slantar från skatteåterbäringen, så har jag ett förslag på vad du kan investera i: pallen Tori, designad a Ries Studio och producerad av Adorno. Den ingår i spänstiga kollektionen Hacking Industry som myser runt i gränslandet mellan konst och design.

Pallen Tori av Ries Studio

Knoppar i keramik av Helen Levi för PrettyPegs

Knoppar som lyfter
PrettyPegs lanserar en kollektion i samarbete med New York-baserade keramikern Helen Levi. Knopparna får sitt formspråk genom att leran pressas genom en extruderingsmaskin och får en ribbad struktur. The Pottery Collection består av två knoppar och ett handtag, och finns i fyra färger. Små men naggande goda.


Pallen Embla Stool 3 Oak från All Matters Studio

En pall som räknas
Ja men visst, vi pallar en pall till. Så bra möbel egentligen. Flexibel, mobil, i bästa fall snygg och hållbart tillverkad. På tal om vilket; spana in Embla Stool 3 Oak från All Matters / Studio. Denna goding tillverkas för hand, i europeisk ek, av Gustav i hans studio utanför Uppsala. Toppklass.

Annons

Ljus och fräsch vårlook
Så här vill i alla fall jag se ut i vår. Tack, Dagmar!

Vårlook från Dagmar

Hotellet Book1 Hostels I Århus

Hotell för kommande tider
Ja, vi tjatar vidare om hur mycket vi ser fram emot att resa så småningom. Nyöppnade hotellet Book1 Hostels i Århus gör inget för att dämpa den längtan. Byggnaden var tidigare ett bibliotek, nu huserar här ett designhotell som sägs vara för den moderna resenären – vad nu det betyder– men det ser inbjudande ut, eller hur?


Lakan i färgen Lake från Midnatt

Blå vindar och vatten – och lakan
Sängklädesföretaget Midnatt lanserar nya friska färger till sitt krispiga bomullsuniversum. Förtjusande blå Lake ligger oss redan lite extra varmt om hjärtat.

Annons