Designnytt – läderpall, textilier & platta paket - By RUM
Annons
Design, Inredning

Designnytt – läderpall, textilier & platta paket

Den senaste veckan har bjudit på designnyheter i form av en pall i läder, ett gäng härliga textilier och, så klart, en och annan stol.

Annons

Thomas Sandell designar pall
Som en liten pralin, fast en dyr sådan, är samarbetet mellan Thomas Sandell och väskföretaget Palmgrens. Krysspallen, tillverkad i körsbärsträ med sits av läder, är en fortsättning på samarbetet från 2009 då Thomas ritade väskor åt företaget. Kalasfina detaljer och lokal tillverkning gör oss alltid pepp.

Pall i läder designad av Thomas Sandell för Palmgrens

Textilier från Himlas höstkollektion 2021

Himla presenterar höstkollektionen
Textilier kan göra den stelaste mjuk på ett ögonblick. Svenska Himlas Rust n’ Roses-kollektion hämtar inspiration från jord, lera och torkade blommor och Shade of Shadows från vårt skandinaviska klimat. Finns i butik från augusti.


Stolen Lynderup Chair ritades av Børge Mogensen 1954 och lanseras nu av Fredericia Furniture

Ny stol av Børge Mogensen
Så har turen kommit till veckans första stol. Denna gång är det danska Fredericia som presenterar en nygammal möbel. Naturligtvis är det Børge Mogensen som slagit till igen. 1954 ritade han Lynderup Chair som sedermera hittades i arkiven och nu lanseras.


Platta paket från Takt
Danska Takt jobbar nu med Depping & Jørgensen och resultatet är denna fräcka stol. Arc Chair har anor från de gamla grekerna och kommer till kunden i ett platt paket, för miljöns skull.

Stolen Arc Chair från Takt

Tyget Dot av Margrethe Odgaard för Kvadrat
Textiler av Raf Simons för Kvadrat
Annons

Textiler från Kvadrat
Kvadrat släpper en ny kollektion full av godbitar. Kändisar som Raf Simons, Patricia Urquiola och Margrethe Odgaard står bakom några av dem. Den sistnämndas prickiga Ara får gärna flytta in hos oss vilken dag som helst.


Matta för uterummet från Nanimarquina

Matta för utebruk
Nanimarquina lanserar en ny kollektion mattor för uterummet, tillverkade av återvunna pet-flaskor. Just nu känns allt fint för trädgården aktuellt, vi är ju ändå i början av juni och har haft sol och 20 grader i ett par dagar. Världen är vårt ostron!


Köket Ekbacken Signatur från Marbodal

Marbodalkök med valmöjligheter
För alla som inte hänger utomhus hela dagarna bara för att det råkar vara sommar kan vi tipsa om Marbodals nya kök Signatur Ekbacken. Köket har tre olika luckmöjligheter: brunbets, räfflad brunbets och en vitrinlucka. Inspiration kommer, som så ofta, från den skandinaviska naturen och den starka trätrenden. Tackar som frågar, vi kan definitivt tänka oss att sitta inomhus nu och då.

Annons