Designnytt – låghängd konst och färgstarka tapeter - By RUM
Annons
Design, Inredning

Designnytt – låghängd konst och färgstarka tapeter

Färgstarka tapeter, lågt hängande konst och en lampa från 1931. Det här är veckans design- och inredningsnyheter.

Annons

Foto ovan: Mikael Lundblad

En puffig puff
En gosig nyhet, coming up! Hem lanserar Faye Toogoods Puffy Lounge Chair i ett nytt bouclétyg samtidigt som kollektion utökas med en matchande puff, Puffy Ottoman. Boucléklädseln kommer i mahognybrunt och krämvitt.

Fåtöljen Puffy Lounge Chair av Faye Toogood för Hem
Annons

Lampan PH 2/2 Question Mark från Louis Poulsen

Lampa från 1931 får liv igen
1 oktober lanserar Louis Poulsen en begränsad upplaga av Poul Henningsen lampa PH 2/2 Question Mark. Den klassiska lampan har en fot i obehandlad mässing och skärmar i munblåst opalglas. Lampans namn Question Mark fick den föga förvånande tack vare fotens böjda form. Frågor på det?


Konst utan krångel
The Ode To lanserar kollektionen Hang it low med 77 nya väggkonstverk. Hang it low står för att hänga konsten lågt men också för att konst ska vara enkelt. Tanken är att göra det lättare att hitta väggkonst som talar till ens estetik, hjärta och sinne.

Väggkonst från The Ode To
Annons

Färgstarka tapeter av Zandra Rhodes för Rebel Walls

Färgstarka tapeter
Rebel Walls har samarbetat med ikonen och designern Zandra Rhodes. Resultatet är en färgstark tapetkollektion innehållande 20 tapeter med fyra av Zandra Rhodes kända mönster i ett flertal färgställningar. Med konceptet Meet a Rebel vill företaget hylla de människor som vågar vara annorlunda och utmana de små sakerna i livet. Tapetkollektionen lanseras den 16 september.


Spegel med förvaring
Slide är en spegel med integrerad förvaring av Karin Nakamura, tillika hennes första produkt för Fritz Hansen. Med utgångspunkt i det japanska uttrycket Shibui, som står för harmoni mellan enkelhet och komplexitet, har glas, betong, kork och trä mixats för ett, ja, enkelt men komplext uttryck.

Spegel med förvaring av Karin Nakamura för Frits Hansen
Annons