Designnytt – lekfulla vaser och ekologisk tyngdfilt - By RUM
Annons
Design, Inredning

Designnytt – lekfulla vaser och ekologisk tyngdfilt

Bland veckans designnyheter hittar vi bland annat succékeramik av Emelie Thornadtsson, lekfulla vaser som hyllar Oiva Toikka och en tyngdfilt i ekologisk ull.

Annons

Keramik framför allt
Vi älskar allt geniet Emelie Thornadtsson gör. Nu samarbetar hon med Artilleriet. Det kan bara gå på ett sätt – succé!

Keramikern Emelie Thornadtsson gör ljusstakar för Artilleriet

Iittala lanserar vaserna Pompom för att hedra Oiva Toikka

Lekfullt med Oiva Toikka
Men ursäkta, döper man sina vaser till Pompom får man leva med att vi blir pepp. Iittala hedrar Oiva Toikka och deras 60-åriga samarbete med nya kollektionen The Curious Mind of Oiva Toikka. Lekfullt är bara förnamnet.


Soffa av Piero Lissoni för Fritz Hansen

Piero Lissoni designar för Fritz Hansen
Piero Lissonis kontor i centrala Milano är ett av de mest förtjusande vi någonsin haft glädjen att besöka. Nu har han designat en soffa för Fritz Hansen. Fräsch mix av danskt hygge och italiensk extravagans.

Annons

Tyngdfilt i ekologisk ull
Har ni provat en tyngdfilt någon gång? Det har inte vi, men vi blir omedelbart sugna på Wesomnias i ekologisk ull. Något att värma sig med en kall majdag. Och lugna nerverna – chilla, våren är på väg…

Tyngdfiltar i ekologisk ull från Wesomnia

Fåtöljen Funen av Pierre Sindre för Eilersen

Ny fåtölj från Danmark
Och ja, vi kan ju inte inte inkludera en stol i denna veckas svep. Fast Funen från Eilersen är kanske snarare en fåtölj, i ärligheten namn. Men Pierre Sindres formsäkra hand fångar genast vårt intresse. Finns i flera glada färger, som denna gula som kallas Ginger. Sitt med sting!

Annons