Designnytt – matthantverk och födelsedagsvaser - By RUM
Annons
Design, Inredning

Designnytt – matthantverk och födelsedagsvaser

Stringenta stolar, hantverksmässiga mattor och tapeter som är svåra att motstå – här är veckans rykande färska nyheter från design- och inredningsvärlden.

Annons

Ny krok från Maze
Serien Bill designades från början till ett bibliotek. Nu kommer den i en ny, vertikal variant. Perfekt för små utrymmen och små människor som vill hjälpa sina föräldrar att hålla ordning hemma. Extra pepp på den nya, olivgröna färgen och att den tillverkas i Sverige, av återvunnen metall.


En av många ljuskällor
Man kan aldrig ha för många lampor, eller det kan man ju så klart men ni vet vad vi menar. Josef Frank säger att man ska ha fem i varje rum. Vi lyssnar på Josef Frank. Bump formgiven av duon Ludovica + Robert Palomba för Foscarini sällar sig till gänget som lyser upp vår tillvaro.


Fantastiskt hantverk från Vandra Rugs 
Många proffs säger att de börjar sitt inredningsarbete med att välja matta. Verkar rimligt. Bygga underifrån så att säga. Vandra Rugs kombinerar traditionellt hantverk med spänstiga looks. Nya Horizon är rent av delikat.


Rosenthal nylanserar vaser
Stoppa pressarna! Här kommer en riktig godbit. Eller faktiskt flera. Rosenthals Studio Line-koncept firar 60 bast och de firar genom att återlansera klassiker från historien i nya, fräscha färger under namnet Sixty-Twelve. Så fina. Vill ha alla. Eller kanske inte alla 60… Blir lite tajt i min tvåa.


Taf Studios Atelier-serie växer
Vitra och TAF Studio, vilken match made in heaven. Atelier-serien, som vi tidigare gullat med på Nationalmuseum i Stockholm, får tillökning. Nu kommer barpallen, perfekt för alla hemmavinkvällar när man inte får gå på krogen. Skål!

Annons

Funktionellt för 2020-talet
En till stol? Ja, men vilken ärta. Stockholmsbaserade Afteroom jobbar vidare med danska Menu och denna nya, Bauhaus-inspirerade fåtölj ser dagens ljus. Stringent men samtidigt inbjudande, vilken kombo!


Tapeter med karaktär
Finns det någon som inte gillar Emma von Brömssens tapeter? Obs att detta är en retorisk fråga så mejlbomba inte vår webbredaktör. Men de fina färgerna och ljuvliga detaljerna borde ha många fans. Vi säger inte att vi har planer på att tapetsera hela lägenheten i nya Oak Tree Tails men vi säger inte inte det heller.

Annons