Designnytt – minimalism, maximalism & konst som låter - By RUM
Annons
Design, Inredning

Designnytt – minimalism, maximalism & konst som låter

Veckans nyheter från design- och inredningsvärlden bjuder på både minimalistiska möbler och maximalistiskt porslin. Och lite högtalarkonst.

Annons

Layered och Lotta Agaton gör kollektion ihop
Hurra! Nu finns den att köpa – kollektionen som Layered och Lotta Agaton gjort tillsammans. Layereds grundare Malin Glemme gav sig själv omedelbart sparken som formgivare. Hon ville ha en nedtonad och lugn kollektion och hon själv är för mycket maximalist, konstaterar hon. Det är som ni vet knappast Lotta Agaton. Hon i sin tur krävde en hel övertalningskampanj för att tacka ja till uppdraget. För inte kan väl hon som är stylist designa möbler och mattor. Jojomensan!

Fåtölj designad av Lotta Agaton för Layered

Handduk från Njrd

NJRD lanserar handdukar
Halvnya märket NJRD, som designas av Bernadotte & Kylberg, lanserar nu handdukar med samma ärtiga rand som plädarna från tidigare. Tillverkas i ekologisk bomull och finns i färgerna blå, beige och gul.


Ikea gör högtalare som ser ut som en tavla
Behöver du konst som låter? Tja, varför inte?! Ikea fortsätter sitt samarbete med Sonos och presenterar ramen Symfonisk som kan kopplas upp mot wifi-nätverket och spela musik från över 100 streamingtjänster. Utbytbara fronter ska göra den enkel att hänga i vilket hem som helst. Passar den hemma hos dig? Det vet bara du.

Tavelramen/högtalaren Symfonisk från Ikea

Porslin av Ginori 1735 i samarbete med Gucci Décor

Gucci för hemmet
Man kan inte alltid vara minimalist. Känner du dig sugen på att ösa på så har kanske Gucci Décor något för dig. Nytt för i år är samarbetet med Ginori 1735 som tillverkat porslin i Florens sedan urminnes tider. Eller i alla fall sedan 1735.


Rejäla smycken i brons
Du har förtjänat en present, som har tagit dig hela vägen till midsommar. Eller kanske gifter du dig? Eller någon fyller jämnt? Gillar du lite redigare smycken så kolla upp Krista Kretzschmars fina i brons. Hon gillar materialet för att det är en smula vilt och inte gör som man vill. Låter inte det inspirerande?

Smycke i brons av Krista Kretzschmar
Annons