Designnytt – Möblerad konsthall och kitschig jul - By RUM
Annons
Design

Designnytt – Möblerad konsthall och kitschig jul

Matchande interiörer, möbler i konstmiljö och en jul med glittrande sushi – vi kikar på några utvalda designnyheter från den senaste tiden.

Annons
Foto: Thorsten Ek

En okonventionell jul 
Inredningsbutiken Esteriör satsar sin vana trogen på en färgsprakande och kitschflörtande jul som det är omöjligt att inte bli glad av. Glittrande sushi i julgranen? Givetvis!


Långdragen pall
Pallen Pal från norska Northern växer – både bildligt och bokstavligt – då den nu även lanseras som bänk. Vackert och praktiskt. Ibland krävs inte mycket mer.


Annons

Möbler i sitt rätta element
Väl genomtänkt möbeldesign i betydelsefulla miljöer – i artikelserien Home Story besöker möbelföretaget Massproductions hem och offentliga miljöer där företagets design givits en framträdande roll. I seriens femte del befinner de sig på konsthallen och skulpturgalleriet Körsbärsgården på Gotland – en estetiskt tilltalande resa genom konst och design. Du hittar resten av reportaget på Massproductions hemsida.


Färgfest
I november lanserades helhetslösningen Toniton, för alla som gillar när deras hem går, ja, ton i ton. Väggfärg, möbler, armaturer, blandare, kakel – allt kan matcha! Och det gillar man ju. Bland de som står bakom satsningen finns dessutom färgstarka formgivaren och fotografen Tekla Evelina Severin, och då vet man helt enkelt att det är snygga grejer det handlar om.


Hör formgiganterna
Slutligen släppte italienska möbelföretaget B&B Italia tidigare i år podcasten The Couch. Podden gästas av ett gäng giganter från designvärlden, bland dem Michael Anastassiades, Philippe Starck och Lidewij Edelkoort. Ett måste för designnörden, med andra ord.

Annons