Designnytt – smart förvaring och konst som gör skillnad - By RUM
Annons
Design, Inredning

Designnytt – smart förvaring och konst som gör skillnad

Veckans design- och inredningsnyheter bjuder på smart förvaring, närproducerade produkter och konst som gör skillnad.

Annons

Smart förvaring
Northern lanserar Valet Wall Console – en väggkonsol designad av Sami Kallios. Konsolen går att använda som svävande nattduksbord, avlastningsyta eller som sminkbord tillsammans med en spegel. Inspirationen är hämtad från fickkniven, som tar lite plats men som går att fälla ut vid behov.

Smart förvaring till hemmet

Petal lamp av Rikke Frost

Från träd till lampa
Carl Hansen & Søn utökar sin lampkollektion med Petal Lamp designad av Rikke Frost. Likt ett träd utgör foten stammen och de två metallreflektorerna  trädkronan. Målet var att skapa balans och därför blandas trä, som ska ge en naturlig utstrålning, och metall, som ska ge ett svalare uttryck.


Konst som gör skillnad
Wall of Art lanserar originalkollektionen “A piece for life” till förmån för Suicide Zero, ett initiativ av kreatörerna Gustav Broström och Linnéa Andersson. Kollektionen, som släpps 10 oktober, består av 15 original av fotokonst, målningar, keramik och textil. Några av kreatörerna bakom verken är Sigfrid Billgren och Emilia Ilke.

Wall of art A piece for life

Glasskål för snacks
Tekopp och tekanna i vitt porslin

Nytt designvarumärke med fokus på närproduktion
Vävda dukar, handblåsta glas och serviser i keramik är några av produkterna i kollektionen från det nya designvarumärket Subjective. Grundarna Ruben och Sebastia Schildt lyfter tillsammans med några av Sveriges främsta formgivare fram svenskt hantverk. Deras tanke är att skapa produkter med ett hållbart och långsiktigt tänk samt att rikta ljuset mot svensk design och tillverkning. Otroligt kul och bra initiativ tycker vi!


Neil Bhat - "Bartender with milk bottle"
Neil Bhat – ”Bartender with milk bottle” 

Nordens största konstmässa
13–17 oktober samlas över 45 gallerier och konstnärskollektiv på konstmässan Affordable Art Fair för att visa upp sin konst för allmänheten. Du som köpare kommer kunna omvandla de verk du köper till NFT-konst, vilket innebär att du kommer ha information om ditt köp, om skaparen, äktheten och äganderätten direkt i din telefon. Smart va?

Annons