Designnytt – servis fyller 70 och glas återuppstår - By RUM
Annons
Design, Inredning

Designnytt – servis fyller 70 och glas återuppstår

Servisen Teema av Kaj Franck fyller 70 år, popglasen återuppstår och en färggstark julkollektion ser dagens ljus – detta är veckans design- och inredningsnyheter.

Annons

En färggstark jullkollektion
I år får vi äntlingen fira julen tillsammans! Detta vill Åhlens fira genom en julkampanj som de skapat tillsammans med illustratören och konstnären Yoyo Nasty. Kollektionen innehåller en klassisk jultröja, julstrumpa, julstjärna, julpynt och kökstextilier. Tanken med illustrationerna är att de ska sprida glädje och humor, och glad det blir man helt klart!

Färgglad julkula

Kaj Francks Teema

Kaj Francks Teema fyller 70 år
Servisen Teema, designad av Kaj Franck 1952, är känd över hela världen som en ikon för nordisk design. För att fira att Teema fyller 70 år har Iittala utökat den ikoniska kollektionen med tre nya färger: vintageblå, vintagebrun och neutral linne. Färgerna är inspirerade av originalkollektionen från 1952.


Popglasen återuppstår
Efter 50 år gör Popglasen av Gunnar Cyrén åter entré. Det är hans tre söner Mårten, Gustav och Henrik som blåser liv i glasen igen och först ut är tre gladrandiga versioner. Popglasen är tänkta för vin, vatten, öl, drinkar och läsk – kort sagt för alla tillfällen.

Popglasen

Ikeas cirkulärbutik

Ikea utökar sin second hand-plattform
Cirkulärbutiken har funnits i alla Ikea-varuhus sedan sommaren 2020, i syfte att göra det enklare att förlänga livet på Ikea-produkter och inspirera sina kunder till mer hållbara val i vardagen. Nu flyttar konceptet även in på hemsidan för att göra det ännu enklare för kunden att göra mer hållbara val, och det är ju hur bra som helst!


Ekologiska sängkläder
Midnatt har lanserat sin höstkollektion som består av sängkläder i tre nya färger: en koboltblå, en mjuk aprikos och en lugn beige kulör. Kollektionen är helt GOTS-certifierad, vilket betyder att den är ekologiskt tillverkad.

Ekologiska sängkläder
Annons