Designnytt – smörtaxar, strandskräp & Stig Lindberg - By RUM
Annons
Design, Inredning

Designnytt – smörtaxar, strandskräp & Stig Lindberg

En modern smörtax, ett hyllplan gjort av skräp från stränder och en nytolkning av Stig Lindbergs klassiska mönster. Det här är veckans nyheter från design- och inredningsvärlden.

Annons

En musselliknande lampa
Fritz Hansen presentera den nya pendellampan Clam, formgiven av den danska designduon Ahm & Lund. Materialet är i munblåst glas och likt en mussla går lampan att öppna och stänga. Perfekt, eller hur?

Pendellampan Clam av Ahm och Lund.

Trådhyllan Panton Wire.

Trådhylla och topplatta gjord av skräp
I oktober lanserar Montana Furniture trådhyllan Panton Wire i färgen Pine. Den nya kulören är en hyllning till designern Verner Panton som ville uppmuntra människor att våga använda fantasin genom att tillföra mer färg. Till trådhyllan har Montana och A Circular Design Studio skapat en topplatta, tillverkad av hushållsavfall och skräp från stränder. 


En modern smörtax
Hur många minns smörtaxen? Klong presenterar nu smörtaxen Signe i modern tolkning. Formgivaren Viktor Erlandsson från Straight Design Studio fick inspirationen från sin mormor, som använde sig av smörtaxen, men också från sin egen hund, taxen Signe. Vi tror att alla människor behöver en Signe i sitt liv!

Smörtaxen Signe

Granitkeramikplattor med mönster inspirerade av Stig Lindberg

Plattor inspirerade av Stig Lindberg
Bricmate i samarbete med Note Design Studio lanserar en kollektion granitkeramikplattor med mönster inspirerade av Stig Lindberg. Kollektionen innefattar fyra mönster Dot, Filigran, Railing och Lattice och finns i färgerna gul, blå och brun. Så fint och inspirerande tycker vi.


En konstvecka
Från 30 september – 3 oktober äger Stockholm Craft Week rum, ett evenemang där man hyllar och lyfter konsthantverket. Hantverkarna Stockholm är en av alla som ställer ut. Till deras utställning har de samlat ihop sex välkända svenska konsthantverkare som kommer att visa sina verk på Hallwylska museet.

Stockholm Craft Week
Annons