Designnytt – spårbara mattor och en hopfällbar fåtölj - By RUM
Annons
Design, Inredning

Designnytt – spårbara mattor och en hopfällbar fåtölj

Svensk-japanska föremål, dansk design och handgjorda mattor. Detta är veckans design- och inredningsnyheter.

Annons
Lampor i washi-papper.
Röd stol av Bukowskis i samarbete med Claesson Koivisto Rune

Svensk-japanska föremål
Claesson Koivisto Rune har under flera år haft ett nära samarbete med Japan. Nu visas ett urval av deras alster på Bukowskis, detta i form av en utställning följt av en onlineauktion. Föremålen som visas är bland annat handgjorda möbler av japanska mästare i finsnickeri, keramik, metallarbeten, stoppmöbler för egna arkitekturprojekt i Japan, lampor i washi-papper, textil och industriellt tillverkade plastbehållare.
Visning: 24-28 augusti i Berzelii Park 1, Stockholm.
Onlineauktion: 20-29 augusti.


Rund spegel från serien Mossø.

Danska design speglar
Den danska talangduon Diana Mot och Isabella Bergstrøm ligger bakom den nya spegelserien Mossø från FDB Møbler. Den nya designen består av både en avlång och en rund spegel. Tidlösa speglar som alternativt skulle passa bra i hallen.


Handvävd matta från Chhatwal & Jonsson kollektion.

Mattor i varma jordnära toner
Chhatwal & Jonsson lanserar fler mattor som går att spåra för att se hur de tillverkas. Kollektionen är inspirerad av material i lekfulla och spännande kontraster samt jordnära och varma toner. Produkterna är tillverkade enligt traditionella indiska hantverksmetoder. Det finns handvävda mattor, handtryckta och handbroderad kuddfodral.

Annons

En hopfällbar fåtölj
Carl Hansen & Son presenterar Plico Chair av den danska designduon Preben Fabricius och Jørgen Kastholm. Plico Chair är en hopfällbar fåtölj som tar lite plats när den inte används. Designen är ärlig med synliga skarvar och en mjuk stoppning. En mångsidig möbel som passar lika bra på ett hotell som i en stuga.

Fåtöljen Plico Chair.
Annons