Designnytt – svenskt möbelmärke och färgstark design - By RUM
Annons
Design

Designnytt – svenskt möbelmärke och färgstark design

Stringhylla i ny färgkostym, ett drömmigt bageri i Berlin och helsvensk möbelproduktion – här är några av de starkast lysande nyhetsstjärnorna på designhimlen.

Annons

Färgstark design
By Rum-favoriten Tekla Evelina Severin, med peppiga instagramkontot @teklan, färgsätter Heymats matta Mix. Och är det någon som gärna får färgsätta hela världen så är det denna sprakande och smarta inredningsarkitekt. 2021 får genast lite mer schvung!


Nytt svenskt möbelmärke
Ett helt nytt möbelmärke som tillverkar allt i Sverige av svenska råvaror, ända ned till minsta skruv. Låter det intressant? Jojomensan, det tycker vi också. Nu är vi ju så klart lite partiska eftersom By Rums förlags ägare är en av initiativtagarna till Verk, men med gamla bekanta som designerna David Ericsson och Mia Cullin, nya fräscha talanger – håll utkik efter Nils Ahrenberg och Gustav Winsth i framtiden – och ett kompromisslöst hållbarhetsarbete är det här för bra för att inte hylla.


By Malene Birger firar triumfer
Vi dog av glädje när vi såg nya höstkollektionen från danska modemärket By Malene Birger. Men sedan återuppstod vi naturligtvis genast, för hur ska vi annars kunna bära dessa guldkorn? Så tjusigt. Så bärbart. Så svårt att hålla i plånboken.

Annons

String Pocket i färgen Sage
En klassiker kommer i en ny, rar färg. Ibland behöver det inte vara svårare än så.


Fredrik Bille Brahe öppnar nytt i Berlin
Får vi någonsin nog av Fredrik Bille Brahe? Allt han rör vid förvandlas till guldkantade matupplevelser. Vi har grinat ögonen ur oss över att inte få hänga på Atelier September och Apollo Kantin & Bar. Och nu kommer en ny destination att drömma om – bageriet Sofi i Berlin, som Brahe gör i samarbete med Design Hotels-mogulen Claus Sendlingers nya initiativ Slow. Inredningen står danska arkitekterna Mathias Mentze och Alexander Vedel Ottensten för i samarbete med Dreimeta. Vi bokar första bästa tåg så snart pandemin viker hädan.


Samiskt arkitekturbibliotek
Frågor om arkitektur, politik och identitet är skållheta. Nu har vi alla chansen att uppleva den samiske arkitekten Joar Nangos mobila arkitekturbibliotek Girjegumpi digitalt på gumpi.space/sv. Här behandlas frågor om urfolkets arkitektur, motstånd och avkolonisation, i samarbete med Arkdes.


Jubileumsväska från Palmgrens
Palmgrens firar 125-årsdagen med att lansera en ny väska i begränsad upplaga. Alltid härligt med generösa jubilarer! Med en historia grundad i ridprylar och tillbehör till hästen är Palmgrens lite som vårt alldeles eget, svenska Hermès. Vi säger – hurra!

Annons