Designnytt – tonbyten och knoppar som brister - By RUM
Annons
Design

Designnytt – tonbyten och knoppar som brister

Japanska förkolningstekniker, tonbyten och knoppar som brister utgör några av årets första nyheter.

Annons

tid för tonbyte

Nytt år, ny färgsättning. Iittalas nya kulörer för 2022 är en djup ultramarin och en varmt kopparfärgad nyans som kommer att pryda allt från varumärkets Aaltovaser till klassiska glasservisen Kartio.

Annons

naturligtvis

Note Design Studio har använt sig av den japanska förkolningstekniken shou sugi ban
för att utan lack eller målarfärg färga träet
i sin stol Candid.

ansiktslyft

Med konceptet Face Lift ska det bli enklare att vårda sina Massproductionsmöbler. Skötselguider och ett globalt nätverk av möbeltapetserare ställs till kundens förfogande för att möblerna ska kunna få ett längre och vackrare liv. För att uppmärksamma initiativet har Massproductions låtit fyra konstnärer klä om stolen Crown i serien Crown Jewels. Först ut var konstnären Flora Mottini, vars fluffigt pastellblå skapelse vi skulle vilja äta med sked.

inrutat

En hälsosam dos geometri har inget hem mått dåligt av. Det minimalistiska rutmönstret i Nordic Knots mattkollektion Grid Collection bidrar med just en sådan.

när knoppar brister

Som bulliga små blomknoppar är de nya
vaserna Line från Lindform. Designern och grundaren Marita Lindholm ville med serien spinna vidare på företagets karaktäristiska, rundade silhuetter men med ett ännu mer organiskt uttryck, varpå idén till Lines blombladsliknande halsmynning föddes.

Publicerat i Nya Rum nr 1-2021

Annons