Designnytt – Trädgårdsmode och slow design - By RUM
Annons
Design, Inredning

Designnytt – Trädgårdsmode och slow design

En portabel lampa, en designstudio i ny kostym och, på tal om kostym, moderiktiga trädgårdskläder. Här är några av senaste tidens designnyheter.

Annons

Slow designpall
Designkollektivet Åben startade 2019 som en plattform för nordisk ”slow design”. De senaste formgivarna att ansluta sig till kollektivet är den finsk-amerikanska designduon Studio Kaksikko, som passar på att lansera pallen Perch i finskt björkträ. Enkel, men elegant!

Foto: Kimmo Metsäranta

Moderiktigt trädgårdsarbete
Tillsammans med mode- och textildesignern Maria Korkeila har Fiskars Garden tagit fram en unisexkollektion med osedvanligt moderiktiga arbetskläder för den som vill kombinera fröer och fashion. Kollektionens tolv delar är tillverkade i organiska och återvunna material, bland annat veganskt läder baserat på äpple(!), och finns från och med mars i begränsad upplaga på fiskars.com.


Piffig och portabel
På trädgårdsbordet, i bokhyllan, i ett mörkt hörn, på picknicken – lilla sladdlösa lampan PC Portable från Hay går på uppladdningsbart batteri och kan därmed plockas med vart helst du önskar få lite extra ljussken paketerat i snygg design.

Annons

Foto: Matilda Werngren

Blänkande ny kostym
Vem hade anat att rosa kunde vara så moody? Stockholmsbaserade designstudion Straight Design Studios lokaler har fått en make-over med kulörer från Farrow & Ball, och precis när vi trodde att vi hade sett det mesta inom färg kommer de här kombinationerna, men framför allt – glanstalet, och nockar oss. Efter år av matta, inmålade snickerier känns de tokblanka dörrkarmarna som en skinande dröm.

Annons