Designnytt – trähotell och en favorit i ny färg - By RUM
Annons
Design, Inredning

Designnytt – trähotell och en favorit i ny färg

Ett hotell i en av världens högsta träbyggnader, handgjorda jätteljus och en brickfavorit i ny färg. Det här är veckans design- och inredningsnyheter.

Annons

Ett trähotell
Som en hyllning till Skellefteås lokala historia av skogsbruk och träbyggnader har nu The Wood Hotel by Elite öppnat. Detta är inget hotell för den höjdrädda då det ligger i en av världens största timmerbyggnader med 20 våningar och 75 meter över marken. Hotellet är konstruerat med stort fokus på hållbarhet och har ambitionen att vara koldioxidneutralt inom de första fem åren.

The Wood Hotel I Skellefteå

Handgjorda ljus från L:a Bruket

Handgjorda jätteljus
Monica Kylén, medgrundare av L:a Bruket, har skapat en engångskollektion av handgjorda ljus. Ljusen finns i sex olika dofter och säljs i en limiterad upplaga på 100 ex. Serien är sprungen ur L:a Brukets fascination för småskaligt hantverk och materialens naturliga ojämnheter.


En smart brickfavorit i ny färg
Designstudion Navet har tagit fram en ny färg till sin brickhylla Clamp Tray. Färgen kallar de för havrebeige och är framtagen för att passa fint till inredningar med naturliga material. Vi tycker den är superläcker!

Clam Tray, en hylla och en bricka

Färgglada tyger

Färgglada tyger
Farrow & Ball har tillsammans med det ikoniska varuhuset Liberty skapat en kollektion med pigmenterade färger och tyger som kompletterar varandra. Kollektionen består av färger och tyger från Farrow & Ball och Libertys befintliga kollektioner, men som tillsammans skapar något nytt.


Pia Walléns former
Nordic Stories är en serie av Arket där man samarbetar med oberoende kreatörer och kulturinstitutioner från Norden. I deras andra upplaga har de samarbetat med designern Pia Wallén och tagit fram kollektionen The shapes of Pia Wallén. Kollektionen släpps 18 november och innehåller damkläder, accessoarer och inredning.

Väskor från Arket x Pia Wallén
Annons