Designnytt – utställningar och svalkande linnekollektion - By RUM
Annons
Design, Inredning

Designnytt – utställningar och svalkande linnekollektion

Veckans skörd av designnyheter bjuder på spännande utställningar, en stol inspirerad av Skottland och en svalkande linnekollektion till sommaren.

Annons

Foto ovan: Urban Jörén

Stol med inspiration från Skottland
Vi börjar väl veckan traditionsenligt med en fräsch stol? Favoriten Vincent van Duysen, som nådde world fame i och med sitt ärtiga samarbetade med arkitektkontoret 6a Architects i Ilse Crawfords gamla lägenhet, designar även utemöbler. Nu släpper Kettal Giro Collection med inspiration från The Orkney Chair, alltså en stolsmodell tillverkad utan en massa trä eftersom det inte växter träd på Orkneyöarna. Där tillgrep man i stället halm eller rep – given succé!

Giro Chair av Vincent van Duysen för Kettal
Annons

Pyjamas från Tekla

Pyjamas i sikte
Målbilden är alltid att dricka morgonespresson på trappan i solen iklädd en härlig pyjamas. Av olika anledningar händer detta mycket sällan. Men när det händer vill jag att det händer sportandes en av Teklas nya godingar.


Verket Fru Snö av Klara Kristalova
Verket Fru Snö av Klara Kristalova på Carl Eldhs ateljémuseum. Foto: Urban Jörén

Sköna utställningar i sköna maj
Carl Eldhs ateljémuseum står väldigt högt upp på vår kärlekslista och nya utställningen Sången om allt av Klara Kristalova verkar underbar. Öppnar 6 maj. Och på tal om museer, om du är på plats i Göteborg så bjuckar Röhsska på konsthantverksdagar 6-9 maj. Värt att kolla upp!


Arkets nya linnekollektion 
Inget säger sommar som en linneoutfit. Handen upp alla som vill studsa runt i svalkande naturmaterial ätandes glass när värmeböljorna slår till. Arkets nya kollektion är en stark kandidat, och kanske aningens mer pålitlig än sommarvädret?

Linnekollektion från Arket

Keramikserien Ildpot av Grethe Meyer nylanseras av FDB Möbler

FDB Möbler nylanserar keramik
Danska formgivaren Grethe Meyer designade stengodsserien Ildpot redan 1976. Nu nylanserar FDB Møbler hela kalaset. Förtjusande!


Belysning från Occhio

Occhio öppnar butik i huvudstaden
Nya irl-butiker fyller oss alltid med pepp. Nu öppnar tyska belysningsföretaget Occhio en på Grev Turegatan i Stockholm. Vi ska dit och titta senare i veckan. Kanske hinner ni före?

Annons