En espresso med… Frida Lund - By RUM
Annons
Design, Inredning

En espresso med… Frida Lund

Vi tar en digital kaffe med de roligaste och mest intressanta i arkitektur- och designvärlden. Den här veckan möter vi Frida Lund, matgeniet som till hösten är aktuell med en bok om vin och som i en kvart trodde att hon ville lära sig spela munspel.

Annons

Hej Frida! Du har skrivit boken Vin från A till Ö som kommer i augusti. Verkar vara sjukt kul läsning! Men om man bara ska veta en sak om vin, vad ska man veta?
– Jag tycker att man ska veta att det verkligen inte är så svårt som man kan tro att bli lite duktig på vin. Det är säkert sjukt svårt att bli riktigt bra men det behöver man kanske inte i vardagen?

Vad är det roligaste som händer den här veckan?
– Det överlägset roligaste är att jag i morgon ska åka ut till lantstället som vi hyr och måla och inreda min sons nya lekstuga. Min pepp kommer att vara så mycket större än hans när detta är klart. Jag har laddat för det hela veckan och kommer att få hjälp av min mamma och svärmor som nu har fått vaccin. Det är det största som har hänt på länge.

Bokomslag till "Vin från A till Ö" av Frida Lund

Vad har du lärt dig nyligen?
– Jag har ganska nyligen lärt mig att slå en bea. Jag har aldrig brytt mig om det tidigare eftersom jag älskar färdig bearnaise och pulverbea men sedan kände jag att jag nog ändå måste ha gjort det från grunden någon gång. Det var inte heller så svårt som man kan tro. Och blev jättegott.

”Jag blir pepp, skaffar ett munspel, kollar på Youtube-tutorials och är intresserad i en kvart – sedan ledsnar jag”

Pasta av Frida Lund

Vilket är det märkligaste projektet du någonsin tackat ja till?
– Jag vet faktiskt inte riktigt, har funderat så mycket på den här frågan. Men kanske att jag hoppar på grejer och tror att det ska bli min nästa bästa grej, som typ uppochned-yoga, beatboxing och nu senast munspel. Jag blir pepp, skaffar ett munspel, kollar på Youtube-tutorials och är intresserad i en kvart – sedan ledsnar jag. Jag har nu alltså ett munspel men kan inte ta en enda ton.

Och den självklara sista frågan: Vad ska vi dricka för vin i helgen?
– Jag tycker att vi har öppnat upp för rosésäsongen nu. Jag förespråkar i och för sig att man dricker rosé året runt. Men vill gärna tipsa om Trediberri, Gullberg by Stockwine är importör.

Tack för kaffet (och vinet), Frida!

Annons