En espresso med … Jonas Pettersson - By RUM
Annons
Design

En espresso med … Jonas Pettersson

Vi tar en digital kaffe med de roligaste och mest intressanta i arkitektur- och designvärlden. Den här veckan möter vi Jonas Pettersson, medgrundare till, och vd på, designgruppen Form Us With Love som precis har flyttat och lanserar en ny produkt nästa vecka.

Annons

Hej Jonas! Form Us With Love är ju intresserade av att göra mer än bara ”snygga grejer”, vad gör något till bra design?
– Vi tycker om att hitta vardagsproblem och sedan komma på lösningar som underlättar för människor, skapar business för de företag vi samarbetar med och samtidigt gör att vi inte sliter onödigt mycket på planeten. I bästa fall förbättrar vi i alla tre nivåer.

Vilken egenskap du skulle vilja ha?
– Närvaro. Det låter ju trist, men jag är så himla imponerad av människor som lyckas vara hundra procent i stunden. Det är en superkraft.

Vad har du lärt dig nyligen?
– Vardagspauser. Det har varit ett år med back to back videomöten. Hjärnan behöver lite pauser då och då, så jag tycker att jag har blivit riktigt grym på att pausa.

Den pulverbaserade tvålen Forgo är ett koncept framtaget och lanserat av Form Us With Love – smart och miljösnällt.
Stolserien Epix för Keilhauer lanseras supersnart.

Ni har precis flyttat till ett gudomligt kontor på Norr Mälarstrand. Vad ska man absolut inte slänga när man flyttar?
– Haha, det svåra är väl att slänga? Åtminstone för oss som samlar på oss mycket skisser, prototyper etcetera under alla projekt. Saker som vi eventuellt kommer använda till något i framtiden.

Tack för kaffet, Jonas!

Annons