Formfavoriter – dansande lampor och designkollektiv - By RUM
Annons
Design, Inredning

Formfavoriter – dansande lampor och designkollektiv

Just nu inspireras vi av en färgstark restaurang med dansande lampor i Sydney, coola designkollektiv och ett moderiktigt paraply.

Annons

Foto ovan: Kimberly Ihre

Ett designkollektiv

Möbelserien Seats System av Josefin Zachrisson och Mira Bergh som ingår i Swedish Girls
Seats System av Josefin Zachrisson och Mira Bergh, två fjärdedelar av Swedish Girls. Foto: Kimberly Ihre
Samarbete mellan Swedish Girls och grafittikollektivet BOYS
Swedish Girls i samarbete med grafittikollektivet BOYS.
Interaktiv installation av Swedish Girls
Swedish Girls interaktiva installation Scene kunde ses på Kungsholmen i Stockholm i somras.

Är de formgivare? Är de konstnärer? Är de en? Är de flera? De är allt det där! Designkollektivet Swedish Girls består av Josefine Zachrisson, Mira Bergh, Matilda Ellow och Julia Jondell. I den gemensamma ateljén rör sig medlemmarna in och ut ur gruppen – kollektivet rymmer såväl den fulltaliga konstellationens mer konceptuella verk som individuella designprojekt. Oavsett om det handlar om möbeldesign eller en installation till en utställning är Swedish Girls och dess medlemmar några vi kommer hålla noggrann koll på framöver. Se mer av Swedish Girls här!

Annons

En inredning

Inredning i ockragult av Brahman Perera
Dimblå interiör och handgjorda lampor av Brahman Perera
Ockragult och kobolt på restaurangen Ursula's Paddington
Foto: Nikki To

Bistrostolar i Thonet-stil, vita linnedukar och kafégardin låter kanske inte som en revolutionerande interiör för en restaurang. Och det är det inte heller. Vad som får oss att ändå förälska oss i designern Brahman Pereras inredning på Sydneyrestaurangen Ursula’s Paddington är de klassiska restaurangattributen till en fond av mustigt ockragult, klart lysande kobolt och behagligt dimblått. För att inte tala om Pereras specialdesignade och handgjorda takpendlar som ser ut att dansa fram ovanför borden. Det är lite som att hattmakaren har stigit upp från Underlandet och skänkt en air av galet teparty åt en klassisk bistro. På de allra bästa av sätt, förstås. Och visst blir man ändå lite sugen på en kafégardin …?


En pryl

I skrivande stund är det svårt att se genom regnet för alla vattendroppar som rinner nedför rutan. Kanske kan det ha haft en viss inverkan på det lilla glädjeskutt jag tog när jag upptäckte svenska paraplyföretaget Harry Rain. För visst är snygga paraplyer något som inte alltid är helt enkelt att finna? Nu är det, i alla fall! De har dessutom en monogramshop där ditt paraply kan prydas med valfria initialer. En perfekt julklapp till någon i en regnig del av världen?

Paraplyet Diana från Harry Rain
Annons