Formfavoriter – flexibel brutalism & funktionell konst - By RUM
Annons
Design, Inredning

Formfavoriter – flexibel brutalism & funktionell konst

För veckans dos av design- och inredningsinspiration har vi vänt oss till konst som flörtar med funktion, flexibel brutalism i ett Londonhus och vackra blomsterkreationer i säsong.

Annons

Foto ovan: Nick Dearden

En formgivare

Skulptur i keramik av Kassandra Widmark Utas
Funktionella skulpturer av Kassandra Widmark Utas via The Ode To

Med utgångspunkt i konsten nosar Kassandra Widmark Utas med sina skulpturala verk på bruksföremålens mer praktiskt lagda natur. Med betoning på nosar – föremålen må kunna användas som allt från vaser till kaffefilterhållare(!), men formen är fortfarande i allra högsta grad överordnad funktionen. Det tackar vi för! Ibland vill vi bara hänföras av keramik, glas och metall i de mest magiska formationer och färgkombinationer. Du hittar Kassandras alster via The Ode To.

Annons

En pryl

Salt- och pepparkar av Ettore Sottsass för Alessi

Man behöver inte vara foodie för att bli löjligt exalterad över köksredskap. Legendariska formgivaren Ettore Sottsass glada salt- och pepparkar för Alessi torde få även den allra minst matlagningsintresserade att dansa ut i köket. Vi talar av egen erfarenhet.


En inredning

Flexibla ytor i köket av DGN Studio
Brutalistiskt kök av DGN Studio
Interiör av DGN Studio
Foto: Nick Dearden

I ett viktorianskt Londonhus har DGN Studio förvandlat köket till hemmets light-brutalistiska hjärta. I kontrast till det övriga husets mer klassiskt brittiska drag (eldstad, burspråk, spröjsade fönster – ni vet) präglas köket med tillhörande umgängesyta av betong, blont trä, raka linjer och en lång rad generösa fönster som vetter ut mot trädgården. Som om en nordisk Le Corbusier-fe har landat och svingat sitt trollspö. Utrymmet är designat för att vara flexibelt och följa husägarnas behov genom livet – en blank kanvas att göra till sin egen. Don’t mind if we do.

Snickerier: E-Squared Joinery. Byggentreprenör: Orsman Construction. Byggnadsingenjör: Built Engineers.


Ett Instagramkonto

Floristen Linda Hansson i sitt växthus
Blomsterkreation av floristen Linda Hansson

Sommaren må vara över, men dalafloristen Linda Hansson med sitt Instagramkonto @arstidensbasta är här för att bevisa att säsongen för blomster- och växtdekorationer är evig. Hänförande blomsterkreationer blandas med magiska små trädgårdshörn till vilka vi vill teleportera – pronto! Det här är i alla fall vad vi behöver för att orka möta hösten. In, följ och njut!

Floristen Linda Hanssons växthus
Annons