Formfavoriter – kreativ keramik och en konstateljé - By RUM
Annons
Design, Inredning

Formfavoriter – kreativ keramik och en konstateljé

Den här veckan har vi fastnat för festliga glasvaser, en konstfylld restaurang i Helsingfors och keramik som inspirerar.

Annons

En pryl

Här skulle vi egentligen kunna klippa en bild på vilket objekt som helst av den Londonbaserade glasblåsaren Jochen Holz – de är alla alldeles perfekt festliga och har en rejäl dos karaktär. Nu blev det vaserna Pastel Trunk Vases, för vem kan motstå ostyrigt glas i färgkombinationen ljuslila och mintgrönt? Inte vi, uppenbarligen.

Annons

En formgivare

Vi har under en längre tid haft ögonen på New York-baserade designern Eny Lee Parker. Det var hennes karaktäristiska, tvåarmade lampor i keramik som fick oss på fall, sedan har hennes kreativa sätt att använda lera till allt från armaturer till möbler(!) och smycken bara fortsatt få oss att dregla över det mesta som lämnar studion i Queens. Har du fyrtio papp som ligger och bränner i fickan? Lägg dem på ett eget ex av Oo Lamp! Om inte kan du, som vi, hålla dig till att avnjuta spännande design via Enys Instagramkonto.


En inredning

Kanske har det att göra med att vi vid det här laget törstar efter proffslagad mat och sorlande lokaler, men vi vågar nog ändå påstå att interiören på Helsingforsrestaurangen Ateljé Finne lockade även innan pandemitristessen slog till. Här i den finska skulptören Gunnar Finnes gamla ateljé får konstnärsarvet möta nordisk modernism. Maten är dessutom lika smakfull som inredningen, kan vi meddela. Mums, i dubbel bemärkelse.


Ett Instagramkonto

Fanny Schulz skapar inte bara träffsäker keramik och vackra målningar, med sitt Instagramkonto @schulverket uppmanar hon även andra till att skapa. Vi kan meddela att det fungerar – vi är inspirerade! Vi vill liksom vara där, i studion, med Fanny. Kurviga kvinnokroppar, snäckformer, solgula citroner och kreativt stökiga studiomiljöer fyller bland annat flödet. Följ och inspireras du också!

Annons