Formfavoriter – ljusspel och lysande design - By RUM
Annons
Design, Inredning

Formfavoriter – ljusspel och lysande design

Vintagelampor, värmande eldar och vackert ljusspel – vi har spanat på design som lyser upp vardagen.

Annons

By Rum älskar print! Därför dyker vi då och då ner i våra systertidningar Tidskriften Rum, Nya Rum, Rum Hemma och Rum Ute för att handplocka sådant som får våra designhjärtan att slå lite extra hårt. Just nu drömmer vi om ljus i alla dess former. Magasinen levererade!

Hyr ett konstfyllt hem
Nya Rum rapporterade om att galleristen Amélie du Chalard startar tjänsten Ambroise Maison de Collectioneurs som (när omständigheterna tillåter) låter dig hyra unika konst- och designfyllda hem. Som ett mer kulturellt Airbnb, där objekten du bor bland dessutom kan köpas med hem för en gissningsvis inte så blygsam summa. Hittills finns två boenden för uthyrning i Paris, Ambroise Saint Germain och Ambroise Marais, varav vi särskilt fastnade för den skulpturala taklampan i den senare.

Annons

Auktionsfynd i tiden
1980-tal eller 2020-tal? Vi skulle vilja säga både och, för trots att Josef Franks Svenskt Tenn-lampor från 80-talet har närmare 40 år på nacken, osar de också 2021. De såldes på Bukowskis för 6 200 kr. Ett av många auktionsfynd uppnosade av Rum Hemma.

Foto: Asier Rua

Drömmen om vårljuset
Vi fastnade för färg- och materialkombinationerna i sneakersvarumärket Hoffs nya Madridbutik, designad av studion Ciczak Dalmas. De dova tonerna av grönt, rosa och lila får oss att drömma om vår – för att inte tala om ljusspelet från sol genom lövverk. Minns ni?

Ljuset från en eldstad
Vad passar bättre i rådande vinterlandskap än en sprakande brasa i trädgården? Rum Ute tipsar om eldstaden Morsø Forno, som utöver sin snygga design och uppenbara mysfaktor även är perfekt för matlagning al fresco.

Annons