Guide – 6 smakupplevelser du inte vill missa i Göteborg - By RUM
Annons
Design

Guide – 6 smakupplevelser du inte vill missa i Göteborg

Vingård, hotell med hammamspa och massa god mat. Följ med när vi guidar dig genom goa glada Göteborg.

Annons

Text: Aleksander Kovacevic

Hotell Riverton i Göteborg

1. Hotell Riverton – hotell
Det händer mycket i kvarteret Skeppsbron just nu. Klassiska hotellet Riverton har genomgått en rejäl ansiktslyftning och renoverats för 220 miljoner kronor. Utsikten över hamninloppet är densamma – men Riverton har fått fem nya penthousesviter med mäktiga terrasser och dessutom en härlig spaanläggning med hammam, aromaterapibastu och en pool med turkost vatten under böljande marmorvalv. 

Resturang Oizo i Göteborg

2. Oizo – resturang
Skalmacererad riesling från Burgenland och goffig tarte flambée i symbios på Kålltorps bästa kvarterscafé, Oizo. Generös uteservering året om där vi gärna slår ihjäl en eftermiddag. 

3. Bistro Odette – bistro
Orimligt mysig kvarterskrog som drivs av paret Emma och Mathias med hjärtat i 11:e arrondissement och hjärnan i Linnéstaden. Makalös lista med prisvärda hantverksviner och ett kök som sjuder av frankofil övertygelse: sniglar, grodlår, löksoppa, ankbröst. Ja, visst känns det som att vi hänger på Rue des Martyrs.

Mysig kvarterskrog i Göteborg
Resturang Diket i Göteborg
Annons

4. Diket – resturang
Opretentiös vinpub i Majorna som drivs av en kocktrio med förflutet på några av Göteborgs bästa ställen. Föränderlig matsedel med skyhöga ambitioner och en vinlista som är både lekfull och prisvärd. Boka bord!

Björns bar i Göteborg

5. Björns Bar – bar
På klassisk krogadress serveras såväl anklever och ostron som blodpudding. På Björns bar – som ligger våningen under stjärnkrogen Koka – får både naturvinsvänstern och barolosnubbarna sina behov tillgodosedda och just mixen av klientel och mat gör det här till något av det bästa med Göteborgs uteliv.

Vingården Wine Mechanics i Göteborg

6. Wine Mechanics – vingård
I Gamlestadens Slakthusområde ligger Sveriges första stadsvineri. Här tillverkas högoktaniga finviner på druvor från Piemonte, Pfalz och norra Rhônedalen. Men här finns också en restaurang. Vinerna går att köpa på Systembolaget men vi rekommenderar naturligtvis en liten vinprovning i kombination med god carbonara.

Fin fisk finnes här:

1. Luckans Fisk och Skaldjur, Slottskogsgatan 37 
2. Hasselssons Matlucka, Mariagatan 27
3. Sjömagasinet,  Adolf Edelsvärds gata 5

Publicerad i Rum Hemma nr 12-2020

Annons