Guide till Sommarsverige med Åsa Jungnelius - By RUM
Annons
Design

Guide till Sommarsverige med Åsa Jungnelius

Var finns de allra finaste ställena att besöka? Vi frågade några experter inom områdena design, arkitektur, stil och mat om deras bästa tips. Här delar konstnären Åsa Jungnelius med sig av sin guide till Sommarsverige.

Annons

Av: Nya Rum-redaktionen

Åsa Jungnelius

Åsa Jungnelius
Konstnären Åsa Jungnelius är baserad både i Stockholm och Månsamåla så det blir Smålandstips för hela slanten. Våtmark, hattar och en bensinmack står på listan.

Annons

1. Store Mosse nationalpark
Hillerstorp
Värdefull våtmark, vandringen ger perspektiv. Stormyren är den mest ursprungliga naturtypen som finns i södra Sverige. Torvlagret i själva högmossen har vuxit under minst 8000 år och består till största delen av växtdelar från vitmossa. Skogsbevuxna sanddyner, så kallade rocknar, bildar ett system av öar och åsar i den öppna myren.

Store Mosse nationalpark
Hattar på Horisaki Design & Handel

2. Horisaki Design & Handel
Kåremo 139, Rockneby
Tänk att de absolut bästa hattarna finns i Småland, fulländade för hand i bäver eller i kanin, magiska att bära och sjukt snygga!

3. Kalmar konstmuseum
Stadsparken, Slottsvägen
Bra samtidskonstmuseum med internationell och regional utblick och prisbelönt arkitektur.

4. Fröjds motorservice
Korsvägen 1, Eriksmåla
Detta är ingen bensinmack utan en livlina som ger en service jag aldrig skådat i lokalsamhället. Här finns mat för människor och foder till djur, drivmedel av alla de slag och andra behövligheter efter säsong. Givetvis kaffe och bulle (på stående fot).

Arkitektur på Kalmar konstmuseum

Publicerad i Nya Rum nr 6-2021

Annons