Guide till Sommarsverige med Daniel Lindström - By RUM
Annons
Design

Guide till Sommarsverige med Daniel Lindström

Var finns de allra finaste ställena att besöka? Vi frågade några experter inom områdena design, arkitektur, stil och mat om deras bästa tips. Här delar modechefen Daniel Lindström med sig av sin guide till Sommarsverige.

Annons

Av: Nya Rum-redaktionen

Daniel Lindström

Daniel Lindström
Till vardags modechef och creative director på tidningen Café. När det vankas semester tipsar stilikonen om shopping i Malmö, lyxigt spa i Båstad och mysiga Buustamon i Åre för själen.

Annons

1. Buustamons fjällgård
Åre
Jag är uppvuxen i Jämtland men har aldrig semestrat här på sommaren. Förr i tiden var Åre igenbommat i juni och juli men nu hittar mängder av turister hit för cykling, vandring och fiske. Buustamons fjällgård är en favorit sedan barndomen. Vi brukade värma oss här inne med varm choklad när det blev för kallt att åka i Rödkullen. Här kan du övernatta i enkla men mysiga rum, äta lokalproducerad mat och göra fina dagsutflykter upp till Skutan.

Åreskutan
Très Bien Shop i Malmö

2. Très Bien Shop
Fersens Väg 20, Malmö
Den framgångsrika webbutiken har även en fysisk lokal i Malmö som man absolut inte får missa. Detta sortiment är Sveriges främsta. Här finns fingertoppskänsligt inköpta måste ha-plagg från Prada, Jil Sander, Maison Margiela och Comme Des Garçons. Hög modegrad med ett inkluderande tilltal.

3. Rooftop Spa, Hotel Skansen
Kyrkogatan 2, Båstad
En infinitypool med obruten vy mot havet och horisonten, vad mer kan man önska sig? Nya spaavdelningen på taket på klassiska tennishotellet Skansen i Båstad är själva innebörden av välbefinnande.

Rooftop spa på Hotel Skansen I Båstad

Publicerad i Nya Rum nr 6-2021

Annons