Guide till Sommarsverige med Hanna Nova Beatrice - By RUM
Annons
Arkitektur, Design

Guide till Sommarsverige med Hanna Nova Beatrice

Var finns de allra finaste ställena att besöka? Vi frågade några experter inom områdena design, arkitektur, stil och mat om deras bästa tips. Här delar designjournalisten Hanna Nova Beatrice med sig av sin guide till Sommarsverige.

Annons

Av: Nya Rum-redaktionen

Hanna Nova Beatrice

Hanna Nova Beatrice
Desingjournalist och skapare av magasinet The New Era.

Annons

1. Osprey Farm 
Fogdö Norra Vik 6, Strängnäs
Jag rekommenderar ett besök på Osprey farm som har försäljning av grönsaker från sin top soil-odling på lördagar och gästspelande kockar på söndagar nästan hela sommaren. En vacker miljö med holistisk filosofi som drivs av arkitekten Johnny Andersson och hans fru Ina som är keramiker.

Mat på Osprey Farm
Stedsans in the woods

2. Stedsans in the Woods 
109 Bohult, Hyltebruk
Med enkelhet och respekt för naturen bjuder Stedsans på en helt unik upplevelse i Hallands skogar; man sover i små trähytter eller tält intill Hallasjön och äter sexrätters av råvaror från skog eller intilliggande odling, tillagade över öppen eld. Jag rekommenderar även deras bastubad och väldigt initierade guidade turer.

3. Bergaliv 
Åsberget, Hälsingland
Landskapshotellet Bergaliv är en modern trädkoja ritad av arkitekten Hanna Michelson. Här finns en våning med vardagsrumsdel och futonbäddar och en en våning med utomhusutrymme med tak för yoga, meditation eller bara stillhet och utsikt över Ljusnan och den stora skogsmarken.

Lofthuset lån landskapshotellet Bergaliv
En av två byggnader på Rörbäck Forest Retreat

4. Rörbäck Forest Retreat 
I den halländska skogen öster om Varberg
På en vacker plats i en bokskog utanför Varberg tronar två stora byggnader ritade av Petra Gipp. Platsen är skapad med respekt för både natur och människa och man påverkas av både omgivningen och det rofyllda boendet där man omsluts helt av trä, ljus och naturliga material. Antingen hyr man hela boendet eller så deltar man i särskilt anordnade workshops och middagar med gästspelande kockar. Att äta frukost i det enorma orangeriet är fantastiskt.

Annons

Publicerad i Nya Rum nr 6-2021

Annons