Guide till Sommarsverige med Louise Liljencrantz - By RUM
Annons
Design

Guide till Sommarsverige med Louise Liljencrantz

Var finns de allra finaste ställena att besöka? Vi frågade några experter inom områdena design, arkitektur, stil och mat om deras bästa tips. Här delar formgivaren Louise Liljencrantz med sig av sin guide till Sommarsverige.

Annons

Av: Nya Rum-redaktionen

Louise Liljencrantz

Louise Liljencrantz
Formgivaren Louise Liljencrantz bor och verkar i Stockholm och delar därför med sig av sina sommarpärlor i huvudstaden. En Skåne-pärla blev det visst också.

Annons
Rosendals trädgård

1. Rosendals trädgård
Rosendalsvägen 38, Stockholm
Varma sommarkvällar när sommarlovet inte börjat än så brukar vi ta cyklarna ut till Rosendals trädgård på Djurgården. Antingen äter vi något gott på restaurangen eller tar med oss filt och picknick för extra mys.

2. Torekov
Båstad, Skåne
Sedan jag var barn har jag tillbringat alla mina somrar i Torekov tillsammans med min familj. Skånes landskap är verkligen fascinerande med det kala och råa mot de grönskande kullarna och de gula fälten. Älskar att strosa runt i bokskogarna och bada från varma klipphällar. Snorkla och dyka från klipporna på Hovs hallar och ta fiskebåten ut till Hallands Väderö är riktig nostalgi för mig.

Hovs Hallar i Torekov
Grinda i Stockholms skärgård

3. Stockholms skärgård
Köpte landställe på Värmdö för två år sedan, lyxen att kunna åka ut när man vill är ovärderlig. Båtlivet är nytt för mig och jag bara älskar det. Stockholms skärgård är något av det finaste vi har i Sverige, så mycket nytt att upptäcka varje gång man ger sig ut. Att ta båten till Rögrund för en middag i solnedgången, eller bara för en glass på Grinda, är lika underbart för stora som små.

Publicerad i Nya Rum nr 6-2021

Annons