Guide till Sommarsverige med Tommy Myllymäki - By RUM
Annons
Design, Trädgård

Guide till Sommarsverige med Tommy Myllymäki

Var finns de allra finaste ställena att besöka? Vi frågade några experter på områdena design, arkitektur, stil och mat om deras bästa tips. Här delar kocken Tommy Myllymäki med sig av sin guide till Sommarsverige.

Annons

Av: Nya Rum-redaktionen

Tommy Myllymäki

Tommy Myllymäki
Den sörmländske stjärnkocken Tommy Myllymäki vill laga och äta lokalproducerad mat och tycker att slottssafari är en kul grej.

Annons

1. Ändebols gård
Ändebols gård, Bettna
Ändebols gård är ett litet ekologiskt lantbruk som erbjuder många olika råvaror och produkter från lokala producenter. Samtidigt ska man passa på att avnjuta en fika i gårdskaféet som har ett eget bageri.

Ändebols gård
Besök Ericsbergs slott på slottssafari i Sörmland

2. Slottssafari
Södermanland
Att åka bil och titta på alla slott som finns i Sörmland är kul. I området Katrineholm–Julita–Eskilstuna finns flera runt omkring – Stora Sundby, Sundbyholm, Ericsbergs – för att nämna några. Alltid intressant att läsa på om deras historia.

3. Julita wärdshus 
Julita gård, Julita
Vill slå ett slag för mitt egna ställe Julita wärdshus. Ligger vackert vid sjön Öljaren och bjuder på mat som till största delen baseras på sörmländska råvaror. Maten följer säsongen och har en tydlig nordisk touch. Här erbjuds middag med övernattning i Julita gårds gamla herrgårdsflyglar, och så frukost på det. Vi tänker att man kommer till Julita för att finna ro och njuta, långsamt.

Julita Wärdshus på Julita Gård

Publicerad i Nya Rum nr 6-2021

Annons