Hotellguide – 6 uppstickare värda en omväg - By RUM
Annons
Design

Hotellguide – 6 uppstickare värda en omväg

Vissa hotell erbjuder lite mer än bara en plats att sova på. Vi har nosat upp 6 nyöppnade hotellupplevelser värda ett besök i sommar!

Annons
Sjöstuga på Hotel Strana i Hälleviksstrand
Ta med hunden till Hotel Strana
Hemtrevligt för hela familjen i sjöstugorna på Hotel Strana.

Skärgårdsidyll på västkusten
Hotel Strana
Med boende i direkt anslutning till havet är Hotel Strana i Hälleviksstrand på västkusten inte bara ännu ett designhotell – det är en skärgårdsupplevelse. Här kan du både hysa in hela familjen i en av sjöstugorna med egen brygga eller unna dig en mer lågmäld all inclusive-vistelse i ett smakfullt inrett hotellrum. Oavsett kommer du troligtvis höra vågorna klucka. Blir det mer svensk sommaridyll än så?


All inredning i svit 901 på Clarion Sign är gjord i svenskt trä
Träbonanza och panoramautsikt i svit 901 på Clarion Sign i Stockholm. Foto: Åke E:son Lindman

Träsmak i sviten
Svit 901 på Clarion Hotel Sign
Svep in dig i en kimono gjord av svenskt trä, sjunk ner i soffan gjord av svenskt trä, tänd läslampan gjord i svenskt trä, släng upp fötterna på soffbordet gjort av svenskt trä … Ja, du fattar grejen. I svit 901 på hotellet Clarion Sign i Stockholm är allt gjort av svenskt trä. Tutti! som en av initiativtagarna, Stefan ”Trendstefan” Nilsson, själv beskriver det. Utöver det behjärtansvärda i att sviten består av typ 100 procent lokala material, bjuder den dessutom på riktigt snygg (och ja, lokal) design samt panoramautsikt över Norra Bantorget. Win-win!


Avskalad interiör i Lofthuset på Bergaliv landskapshotell
Plats för tankar och avkoppling i Lofthuset på Bergaliv

Trädkoja för tankarna
Lofthuset, Bergaliv landskapshotell
Alla vi som i barndomen drömde om en trädkoja men aldrig fick någon kan nu få upprättelse. Lofthuset i närheten av Orbaden, Hälsingland, är det första av fyra planerade retreathus inom konceptet Bergaliv landskapshotell, och låter dig bo i ett torn uppe bland trädtopparna precis vid foten av Åsberget. Interiören är minst sagt avskalad – här ska tankar rymmas, inte prylar – men vacker och rofylld. Och skulle du trots allt få nog av vildmark har du även tillgång till spaavdelningen på närliggande Orbaden Spa & Resort.


Utsikt över Göteborg från restaurangen på Hotel Riverton
Penthousesvit på Hotel Riverton i Göteborg

Göteborgsromantik med utsikt
Hotel Riverton
Precis intill Göta Älv, mitt i smeten av lyftkranar, måsar och spårvagnar, ligger Hotel Riverton som nyligen fått sig ett ansiktslyft och återigen hamnat på Göteborgs weekendhotellkarta. Med bara ett stenkast till såväl Järntorget som Kungsgatan, ett rofyllt spa, nyrenoverade penthousesviter och en restaurang med imponerande utsikt (och smaker) över älven och hamninloppet har Riverton blivit en perfekt blandning av designhotell och råare Göteborgsromantik.


TypeO Loft ligger mitt på den skånska slätten
Designspäckat på enrums-b&b:et TypeO Loft

För estetiska enstöringar
Type-O Loft
Redan förra sommaren slog duon bakom onlinebutiken TypeO upp dörrarna till sitt enrums-b&b TypeO Loft, men då den designspäckade destinationen består av bara ett endaste rum drar vi slutsatsen att tillräckligt många ännu inte fått chansen att uppleva denna estetiskt tilltalande oas mitt på den skånska slätten. En perfekt tillflykt för den som uppskattar boutiquehotell men för den delen inte älskar att springa på andra människor i en hotellkorridor. Blir man betuttad i den välkurerade inredningen finns mycket av den dessutom tillgänglig att köpa med sig hem efter vistelsen.


Pool och avkoppling på Smådalarö Gård Hotel och Spa

Avkoppling med anor
Smådalarö Gård 
På landet fast nära stan är ett ständigt vinnande koncept. Så även på Smådalarö Gård som 5 juli återigen slår upp dörrarna till sitt hotell och spa efter en omfattande renovering. Här är det både aktivitet och avkoppling som gäller – från spa och yoga till gym, golf och, ja, det vore väl inte år 2021 om inte även en padelbana fanns med i bilden? Stället har anor från 1810 och är beläget precis vid vattnet och Hemviken på Dalarö, så att det bjuder på en idylliskt vacker miljö goes without saying.

Vackra hotellrum på Smådalarö Gård med anor från 1810
Annons